Árat emel a Netflix

2022. január 17. 06:50 | behir.hu

A változás egyelőre még csak az Egyesült Államokat és Kanadát érinti, de várhatóan Európában is emelkedik a streaming-szolgáltató havi előfizetési díja.

A standard csomag, amely két egyidejű streamelést tesz lehetővé, mostantól havi 15,49 dollárba kerül az Egyesült Államokban, szemben a korábbi 13,99 dollárral. Az árak Kanadában is emelkedtek, ahol a standard csomag 14,99 dollárról 16,49 dollárra emelkedett.

A Netflix részvényei közel 3 százalékkal 533,84 dollárra emelkedtek a Nasdaq részvénytőzsdén, miután a Reuters közölte az áremelések hírét. A részvények 1,3 százalékkal magasabb, 525,69 dolláros szinten zártak. A drágítás, amely 2020 októbere óta az első ezen a piacon, az új ügyfelek számára azonnal hatályba lépett. A meglévő előfizetők az új árakat a következő hetekben, a havi számlák kézhezvételekor látják majd. 

– Azért frissítjük árainkat, hogy továbbra is minőségi szórakozási lehetőségek széles választékát kínálhassuk. Mint mindig, most is többféle csomagot kínálunk, így a tagok kiválaszthatják a költségvetésüknek megfelelő árat – fogalmazott a Netflix szóvivője.

A Netflix egyébként nem először emel árat, ám a drágulás ellenére is növelte ügyfeleinek számát.

Az Egyesült Államok és Kanada a Netflix legnagyobb piaca, 2021 szeptemberétől 74 millió ügyféllel. A régió költése a 2021-es harmadik negyedévben a vállalat bevételének közel 44 százalékát adta, azaz mintegy 3,3 milliárd dollárt jelentett. (Csak hogy az állunkat keresgéljük: ez több mint 1030 milliárd forint.) A Netflix előfizetőinek száma lassabban növekedett a  világjárvány elején tapasztalt fellendüléshez képest, de a szeptemberben megjelent Squid Game című dél-koreai disztópikus thrillernek tulajdoníthatóan újra meglódult: az összes globális előfizetés elérte a 213,6 milliót.

A vállalat következő előfizetői jelentése csütörtökön esedékes, amikor közzéteszik negyedéves eredményüket. Elemzők szerint a Netflix október és december között 8,5 millió új előfizetővel számol, így a globális előfizetői bázis 222 millióra emelkedhet.

További programok »

FEL