Nemzeti Népegészségügyi Központ: a vírustagadás hátráltatja a védekezést

2020. november 2. 15:37 | behir

A vírustagadás nagyon hátráltatja azokat a védekezési mechanizmusokat, amelyeket a tudomány és a kormány előír, illetve biztosít mindenki számára - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Galgóczi Ágnes hozzátette: az összefogáson alapuló védekezést veszélyeztetik az internetes portálokon, a közösségi médiában, illetve már a közoktatási intézményekben is terjedő vírustagadó nézetek.     

Hangsúlyozta: nagyon fontos hogy a mostani időszakban mindenki megértse egyéni felelősségét.     

Mindenkinek oda kell figyelnie a maszk megfelelő viselésére, a távolságtartásra, a tüsszentési etikett betartása és a kontaktusok számának csökkentésére - mondta.     

Galgóczi Ágnes kitért az influenzaoltásokat övező fokozott érdeklődésre is, - mint mondta - januárig, az influenzaszezon magyarországi beköszöntéig, mindenkinek lesz lehetősége beoltatni magát.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL