Nemzeti konzultáció Európa jövőjéért

2017. november 17. 09:17 | Papp Ádám Sándor

Újkígyós volt a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs országjáró fórum következő állomása.

– Mindenkire szükségünk van, hogy megállítsuk Soros Györgyöt. Nem szabad engednünk azt, hogy a terve megvalósuljon – fogalmazott dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár csütörtökön, Újkígyóson.

Az országjáró fórum lényege, hogy a kormány minél több embert tájékoztasson a Soros-tervről, illetve annak a veszélyeiről - hangzott el a fórumon. Továbbá az, hogy minél több ember figyelmét felhívják a nemzeti konzultációs ívek kitöltésére.

– A kormány fontosnak tartja azt, hogy kikérje az  állampolgárok véleményét, főleg az ilyen helyzetekben - emelte ki Bitay Márton. Hozzátette: 2015-ben tömegesen érkeztek Európába migránsok, akiknek valakik nyilvánvalóan segítettek. Megtervezték az útvonalukat, azt, hogy hova telepítik le őket, sőt rengeteg embernek készítettek hamis iratokat is.

Az államtitkár azt is elmondta: a Soros-tervben szerepel az, hogy hogyan bontsák le az államok által épített kerítéseket, hiszen azok akadályok a modernkori népvándorlás számára. Jelenleg ennek a kiharcolása is folyamatban van Brüsszelben.

Hanó Miklós választókerületi elnök a Föld jövőjére hívta fel a figyelmet.

– Jelenleg mintegy 7,5 milliárd ember él a földön, becslések szerint ez a szám 2050-ben eléri a 9 milliárdot, ebből következik, hogy a népvándorlás is növekedni fog. Amennyiben hozzászoktatjuk ezeket az embereket ahhoz, hogy eltartjuk őket és ide tudnak menekülni, szinte biztos, hogy még többen fognak érkezni. Véleményem szerint az anyaországokban lenne szükség segítségre – hívta fel a figyelmet a választókerületi elnök.

A fórumon elhangzott, hogy a november 24-éig visszaküldhető nemzeti konzultációs kérdőívekből eddig több, mint 1 millió érkezett vissza.

FEL