Nemsokára fogadhatja a gyermekeket a kibővített Pásztor utcai bölcsőde

2022. március 24. 16:44 | Vincze Attila

Hamarosan birtokba vehetik a gyermekek a Lencsési lakótelepen található, önkormányzati fenntartású Pásztor utcai bölcsőde új épületszárnyát. A beruházás végének közeledtét jelzi, hogy az intézmény már csak a működési engedély kiadására vár. A családbarát intézkedés által 12 fővel bővül az intézmény kapacitása.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, 200 millió forintos európai uniós forrásból megvalósuló beruházás során egy 12 férőhelyes csoportszobát és hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. A beruházás során a kivitelezők egy új, 234 négyzetméteres épületrészt csatolnak hozzá a már meglévő épülethez, továbbá elvégzik a bölcsőde akadálymentesítését is. 

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy Békéscsabán egyre több gyermek születik, így az utóbbi időben szükségessé vált a bölcsődei férőhelyek számának növelése. Emlékeztetett, hogy a közelmúltban a Belvárosi Százszorszép Bölcsődében, illetve a jaminai bölcsődében összesen 56 fővel bővült a férőhelyek száma, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig a Lencsési bölcsőde is még több gyermeket tud majd fogadni.

– A beruházás már a vége felé közeledik, zajlik a használatbavételi eljárás, nagyjából másfél-két hónap múlva lehet majd birtokba venni az intézmény új szárnyát. A kivitelező minden jogszabályi előírást betartva határidőre végzett az építkezéssel – fogalmazott a városvezető.

 

Csányi Illés, a Hajrá Békéscsaba Egyesület képviselője. Fotó: behir.hu

 

Csányi Illés, a Hajrá Békéscsaba Egyesület képviselője hangsúlyozta, hogy a Pásztor utcai bölcsőde fejlesztése minden, a Lencsési lakótelepen és környékén élő kisgyermekes család számára fontos beruházás. 

– A körzetemben élő édesanyák mindig megelégedéssel, elismeréssel beszélnek a bölcsőde kisgyermek nevelőiről, akik minden nap odaadással és szeretettel gondozzák a rájuk bízott kisgyermekeket. A szülők már nagyon várják, hogy a bölcsőde új épületszárnya is megkapja a működési engedélyt, hiszen a plusz 12 férőhely mindegyikére nagy igény van a szülők részéről – részletezte a képviselő.

Hozzátette, hogy a beruházás által tovább mérséklődik majd a bölcsődére várakozó családok száma, ami segíti a kisgyermeket nevelők munkavállalását is. A pályázat részeként eszközbeszerzés is történt, így a csoportszoba teljesen új bútorokkal és fejlesztő játékokkal gazdagodik. Külön öröm, hogy az új épületszárnyhoz egy udvarrész is társul játszóeszközökkel, ahol a friss levegőn, kellemes körülmények között játszhatnak majd a legkisebbek.

További programok »

FEL