Nem csak az aprónépet varázsolta el a Csimota Zenekar

2024. február 3. 14:02 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton a Csabagyöngye Kulturális Központ a családoknak kedveskedett. A Csimota Zenekar nemcsak koncerttel, hanem kézműves foglalkozással és játékokkal is készült a kilátogatók számára.

A rendezvényre 9:30-tól kezdődött, a Csimota Zenekar egy órával később lépett fel farsangi gyermekkoncertjével. Ezzel egyidőben az intézmény előterében a szervezők farsangi kézműves foglalkozással, babasarokkal, ördöglakattal, asztali és logikai játékokkal várták az érdeklődőket.

 

Fotó: Balog Zsolt/ Behir.hu

 

Vincze Róbert, a Csimota Zenekar basszus gitárosa a kezdetekről beszélt.

– Több mint 10 évvel ezelőtt gondoltuk úgy pedagógusként, hogy a saját diákjainkat meglepjünk egy zenés összeállítással. Akkor megerősödött bennünk az érzés, hogy ebben több lehetőség van, hiszen a visszajelzések is mind ezt mutatták. Hét éve vagyunk négyen a zenekarban – mondta el Vincze Róbert.

A zenakar basszus gitárosa örömmel hangsúlyozta, hogy idén megjelenik az első zenei albumuk.  

– Három dalunk íródott a Petőfi Kulturális Ügynökség felhívására. Ebből a csokorból kettőt elismert a szakmai zsűri. Számunkra fontosak az eredmények, ez is erősít bennünket abban, hogy ezt a vonalat képviseljük ami megszólítja a szülőket az egészen aprókat és a kicsit nagyobbakat is – tette hozzá.

 

Fotó: Balog Zsolt/ Behir.hu

 

Finta Zoltán, a Csimota Zenekar tagja a társulat színes összetételére tért ki.

 – A társadalom elég széles spekrumáról verbúválódott össze a csapatunk. Van köztünk gyógyszerész doktor, szakács, illetve két pedagógus. Mindannyian fontosnak tarjuk, hogy a kicsik részesüljenek kulturális élményekben, amelyek segítik őket az életben is. Nagyon nehéz őket megfogni, nem könnyű megszólítani őket, de a stratégiánk és alapelvünk az, hogy a szülőket is megnyerjük, akik segítenek majd a gyerekeiket is elbűvölni fogalmazott – Finta Zoltán, az együttes énekese. 

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. 

Galéria

 

További programok »

FEL