Nem telt el vita nélkül a közgyűlés – Fidesz frakció értékelte a közgyűlést

Több, a város fejlődését célzó döntést hozott a közgyűlés, ám a tanácskozás nem telt vita nélkül. A Fidesz frakció is értékelt a közgyűlés után.

Több, a város fejlődését célzó döntést hozott a közgyűlés, ám a tanácskozás nem telt vita nélkül. A Fidesz frakció is értékelt a közgyűlés után.

Körforgalom helyett lámpás kereszteződés lesz a Bánát utca és Korvin utca kereszteződése – erről is határoztak a közgyűlésen tegnap. Arról is határoztak, hogy három új kerékpárút építésére pályázik az önkormányzat.

Hanó Miklós alpolgármester elmondta, a három bicikliút közül, körte sornál a csapadékvíz elvezető árok és az erdőszakasz között azt szeretnék kiépíteni az új utat, ami végig vezetne a Gyulai úton egészen a Csabaparkig.

Nagy visszhangot váltott ki a helyi akciócsoportokról szóló beszámoló. A képviselők arról beszéltek: a közgyűlés által elfogadott csoporttal szemben ugyanis nemrég létrehoztak egy másikat.

– A polgármester, akit mi delegálunk, a kistérségbe, közgyűlése ezt a szervezetet szintén nem a városi helyi akciócsoportba léptette be. Éppen ezért az elfogadott határozati javaslat utasítja a jegyzőt, hogy lépjen ki a másik helyi akciócsoportból – osztotta meg velünk dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Döntés született arról is, hogy három defibrilátort vásárol a város, a polgármesteri hivatal szabadság téri épületébe, a piacra és a Csabagyöngye Kulturális Központba.

– Mind a három olyan hely, ahol ellenőrzés alatt lehetnek ezek a készülékek, és akik ott teljesítenek szolgálatot, majd képzés kapnak, hogy ha szükséges, használni tudják a készülékeket – tette hozzá Herczeg Tamás tanácsnok.

Amint az elhangzott, a mentőszolgálat munkatársai már jelezték, hogy ingyenes képzést tartanának az életmentő eszközök használatáról.

Megosztás:

Címke: