Nem sokon múlt, az MTK mellé állt a végén a Fortuna

A Békéscsabai ENKSE női kézilabda együttese az MTK csapatát fogadta a kilencedik 9-12. helyért való rájátszás keretén belül.

A Békéscsabai ENKSE női kézilabda együttese az MTK csapatát fogadta a kilencedik 9-12. helyért való rájátszás keretén belül.
Két pont volt a különbség a két együttes között a találkozót megelőzően, az volt tehát a tét, ha a hazaiak nyernek, beérik pontszámban a fővárosiakat.
Legutóbb, amikor a mostani vendégek szintén vendégként Békéscsabán jártak, elvitték a két bajnoki pontot, fűtötte tehát a visszavágás vágya a viharsarkiak csapatot. Ehhez mérten jobban is kezdték a meccset,  a 10. percben három gólos előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig tartott a kendület, mert egy csaknem tíz perces gólcsend következett, támadásban egy időre elvesztette a fonalat. csapat. A félidő utolsó harmadára aztán kiegyenesedett a történet, különösen az ukrán Nyikolayenko volt elemében, és két gólos csabai előnnyel tértek pihenőre a csapatok (12-10).
A második játékrész is igen hektikusra sikeredett, a gyermeteg hibákat szép jelentek váltották mindkét oldalon, úgy tűnt csak az a kérdés, hogy a végére melyik csapat érkezik éppen szerencsésebben.. Igazi "női derbi" volt, a vége előtt másfél perccel döntetlennèl a hazai csapat támadott, viszont Szabó Valéria eladta a labdát, ennek köszönhetően lerohanásból az ellenfél volt eredményes és tulajdonképpen ezzel megnyerte a mérkőzést, miután a gól mellé a játékvezetők kiosztottak egy piros lapot is, jogosan. Emberhátrányban pedig már nem sikerült gólt szerezni a maradék időben, az MTK nagyon jól védekezett. A végeredmény: 23-24. A döntetlen igazságosabb lett volna…

Szegedi Zsolt

Megosztás: