Nem maradunk programok nélkül május elsején!

2023. április 28. 18:35 | Varga Diána

Számos program várja az érdeklődőket május elsején a Viharsarokban, programajánló felületünk segítségével mutatjuk is, mivel készülnek idén a szervezők!

Csabai Majális a Ligetben

A program röviden: Uniós futás 2023; Hevesi Imi bácsi zenés gyerekműsora; "A capoeira mindenkié!" a Brazil Hagyományőrző Egyesület brazil harcművészeti bemutatója; Madzag Jankó és Nyúl Dani a Kacagó Bábszínház előadása; Aktív Családi Vetélkedő értékes nyereményekért a Békési Kajak-kenu Club közreműködésében; Pepe Manó Bőrönd meséi - zenés gyerekműsor; Solymászbemutató; Palacsintaevő verseny 8-12 éves gyerekeknek; Chilievő verseny a 18+ korosztálynak; Moci - futóbicó - roller verseny 2-7 éves gyerekeknek; Eredményhirdetés és tombolahúzás; Hétpróbás Néptánciskola néptánc bemutatója, utána táncház. A részleteket ide kattintva találja.

 

Uniós futás 2023

Idén Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozásának 19. évfordulóját ünnepli. Ennek alkalmából futóversenyt szerveznek Békéscsabán, melynek leghosszabb távja 19 kilométer lesz. A részleteket ide kattintva találja meg.

 

"10 perc alatt 10 palacsinta" - Palacsintaevő verseny

A Csabai Majális a Ligetben idén új programmal bővül, méghozzá PALACSINTAEVŐ VERSENNYEL, amellyel a 8-12 éves gyerekeket várják egy kis megmérettetésre és természetesen palacsintaevésre.

 

"Bevállalom!" - chilievő verseny

A palacsintaevő verseny mellett a szervezők a felnőttekre is gondolnak a Csabai Majálison, hiszen idén előszőr chilievő verseny is lesz, erre a megmérettetésre viszont szigorúan a 18+ korosztályt várják, akiknek csípős élményekben lehet részük.

 

Moci-Futóbicó-Roller verseny

A Csabai Majális részeként szervezett versenyen 2-7 éves korig vehetnek részt a gyerekek, akiknek 35-40 méteres távot kell megtenniük. Minden gyermek a saját járművével vehet részt a versenyen, ami moci esetén 3 kerekű, futóbicikli és roller esetén 2 kerekű, lábbal hajtható kell, hogy legyen. Védőfelszerelés használata nem kötelező, de ajánlott. A rajtszám viselése a járművön és a ruházaton kötelező – további részletek a verseny Facebook oldalán találhatók.

 

Vízitúra az Élővíz-csatornán

A Százlábú Egyesület hagyományos vízitúráját tartja május elsején, amely a három közép-békési várost (Gyulát, Békést, és Békéscsabát) összekötő Élővíz-csatornán, illetve az egykori (a folyószabályozásokat megelőző) Fehér-Körös egyik főágaként jegyzett, úgynevezett gerlai Ó-Körösön zajlik majd. A túraprogram során vadregényes és izgalmas, ám méltatlanul ritkán járt (evezett) szakaszon lapátolnak majd a résztvevők, mely sok-sok érdekességet és természeti szépséget rejteget.

 

Európa nap

Ingyenes családi programokkal, játékokkal, az Erópai Unióval kapcsolatos tájékoztatással, ingyenes kiadványokkal, rengeteg apró ajándékkal várnap minden érdeklődőt 10:00-16:00 óra között a Széchenyi Ligetben a Europe Direct munkatársai. Részletek itt.

 

22. Civil Kulturális Börze

Civil szervezetek mutatkoznak be hétfőn az érdeklődőknek. A 10 órától kezdődő megnyitó után színpadi produkciók veszik kezdetüket egészen délután 15:30-ig. A civil szervezetek megmutatják portékáikat, lesz anyák napi kézműves foglalkozás, kutyás bemutató, arcfestés, egészségügyi mérések, kézműves vásár és büfé.

 

Békési Retro Majális

A Gödörben várják hétfőn azokat, akik kíváncsiak a Mediterrán zenekar, Pepe manó, Mc Hawer és a Tekknő, valamint Sipos F. Tamás előadására. Ha már retro majális, akkor lesz sült kolbász és sör, kirakodó vásár és népi játékok is.

 

Gyulai majális

Dog dancing bemutató, zene és tánc, az Élővíz Zenekar koncertje, a Grácia Mazsorett Együttes bemutatója, az Energy Dance Cool Táncszínház, a Harruckern Táncegyüttes, valamint a Gyulai Erkel Ferenc AMI növendékeinek fellépése várja az érdeklődőket május elsején, Gyulán. Chained, Strict Leader, illetve a Láma Dalai Zenekar koncertjét láthatják a nagyobbak este. Részletek ezen a linken.

 

Sárkányeregetés Mezőmegyeren

A sárkányeregetés szerelmeseit várják majáliskor Mezőmegyeren, az ősgyepen. 10 órától bárki elkészítheti saját sárkányát, 12 órától lángoskóstoló lesz. Rossz idő esetén a sárkánykészítést a művelődési házban tartják meg.

 

Pajta Majális

Élő zenével, csillámtetoválással, ping-pongozási lehetőséggel, kézműves vásárral, katonai bemutatóval, gyermekjátékokkal és különböző finomságokkal várják az érdeklődőket a Csabai Rendezvénypajtában.

 

Nyitott tanyaudvar a Remonda tanyán

Családi napot tartanak a Remonda tanyán, ahol lesz ugrálóvár, májusfa díszítés, anyák napi kézműves foglalkozás, családi társasjáték, arcfestés és finomságok is. Aki szeretne, térítés ellenében lovagolhat és csillámtetkót is készíttethet.

 

Családi majális a Steigervald tanyán

Szintén családi nappal várják az érdeklődőket a Steigervald tanyán, ahol játszóház, íjászat, bohóc, bábos gyermekprogram várja a kisebbeket. A látogatókat babgulyással is várják majd. A gyermekprogramok mellett lesz futószáras lovaglás, pusztai kocsikázás, tanyamúzeumlátogatás is.

 

26. Tánc Világnapi Gálaest

Tánc világnapi gálaestet szerveznek Békéscsaba táncegyütteseinek, tánccsoportjainak részvételével. A színpompás hagyományos rendezvényen a tánckultúra színes világa tárul a nagyközönség elé. Az ünnepi gálaműsor megtekintése ingyenes!

 

Szarvasi Majális

Három napon át tartó programsorozat záróakkordja lesz a hétfői Vármegyei Tánc Világnapi Gála Szarvason. A 10 órától kezdődő programon lesz zenés felvonulás az Erzsébet ligetbe, fúvószenekari műsor, déltől a Tessedik, majd a Körösmenti Táncegyüttes, a Szarvasi Harmonikások és Juhász Gergő, valamint a Harangos Néptáncegyüttes lép színpadra, a délután folyamán pedig fellépnek a Cervinus teátrum művészei is. A program ezen a linken keresztül érhető el.

 

Mezőkovácsházi Városi Majális

Főzőversennyel, kézműves foglalkozásokkal, bűvész show-al, gyermekműsorokkal, nótával és Bihari Gellért humorista fellépésével várják az érdeklődőket Mezőkovácsházán. A részleteket ide kattintva találja.

 

Városi Majális Mezőberényben

Mezőberényben a főzés mellett a sport is középpontba kerül május elsején, hiszen 300 perces labdarúgó tornával indul a nap a közép-békési településen 8:30-tól. Fél órával később Siklósi István polgármester nyitja majd meg a főzőversenyt a ligetben, majd kulturális műsorok is kezdetüket veszik. Emellett veterán autókat és motorokat is meg lehet majd tekinteni, lesz vásári forgatag, íjászat, lovaglás és játékok is.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL