Bőséges a pünkösdi hosszú hétvége programkínálata

2024. május 17. 14:43 | behir.hu

Számos érdekes és izgalmas rendezvény várja az érdeklődőket a pünkösdi hosszú hétvégén Békés vármegyében. Ha még nincs programja, akkor segítünk a választásban!

Talán nem meglepetés, de ezúttal is a vármegyeszékhelyen, Békéscsabán lesz a legtöbb esemény a következő napokban. Május 17-én pénteken 16 órától Lencsési Gyermeknapi Előzetest rendeznek a Lencsési Közösségi Házban és a Féja Géza téren. Szintén pénteken Millenium Kids Pajta party lesz 18 órától a Csabai Rendezvénypajtában. 

AláFESTŐ Orgonamuzsika címmel május 18-án szombaton 10:30-tól, az Orgonák éjszakája keretein belül egy interaktív programon vehet részt a közönség. A koncert során Kun Rajmund orgonaművész, Szives Márton ütőhangszeres művész és Nagy Matild festőművész működik közre a Bartók Béla Művészeti Szakgimnáziumban. A Csabagyöngye Kulturális Központban az Orgonák éjszakáját szombaton 20:00-tól olyan sztárok részvétele színesíti, mint “A három szoprán” néven érkező formáció Miklósa Erikával, Kovács Alízzal, Szakács Erikával és Túri-Nagy Jánossal. A klasszikus hangszernél maradva szombaton 19 órakor bevezető ismertetés lesz az orgonáról, orgonaművekről a Páduai Szent Antal Társszékesegyházban.

A Munkácsy Mihály Múzeum szombaton 14 órától „A beporzók védelmében a Gabonamúzeumban!” című rendezvényre várja az érdeklődőket. 

Szintén szombaton 16 és 22 óra között a Munkácsy Emlékház születésnapi pikniket tart. A délután során kiállításmegnyitó, játszóház, Laci konyha, és egy fantasztikus hangulatú Lackás is lesz.

Szombaton is lesz Pajta party 18 órától a Csabai Rendezvénypajtában: ezúttal Barbie partyval várják a szórakózni vágyókat.

Pünkösdhétfőn, május 20-án 10 órától egész napos gasztronómiai bemutatót és ételkóstolót rendeznek a Szlovák Tájházban. Szintén pünkösdhétfőn 9 órától pedig újra veterán jármű találkozót tartanak a Csabai Rendezvénypajtában.

Gyulán péntektől vasárnapig minden a pálinkáról szól, a Gyulai Pálinkafesztivál részletes programkínálatát itt olvashatják. Hétfőn Pünkösdikirály-választás is lesz a Gyulai Várban 10:30-tól.

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar május 18-án szombaton koncertkörutat tart a Békés vármegyei kastélyokban: 14 órától a Dobozi Általános Iskolában, majd 17 órától Kétegyházán AASZC Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, végül 19 órától a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban.

Szombaton 10:30-tól kezdődően tartják a X. Bihari Táj Napja természetvédelmi nyílt napot Biharugrán, a Bihari Madárvártában. A Körös-Maros Nemzeti Park másik népszerű látogatóközpontjában, a Körösvölgyi Állatparkban pedig ünnepi látványetetés és állatismertető lesz május 18. és 20. között 13 órától.

További programok »

Itthon

FEL