Nem jogerősen elítélték a békési tanárt, aki meg akarta szöktetni tanítványát

2018. december 12. 17:01 | behir

Nem jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság szexuális erőszak miatt azt a békési tanárt, aki tavaly Londonba akarta szöktetni egyik tanítványát.

A békési tanár 2017 novemberében próbálta meg Londonba szöktetni egyik tanítványát, az ügyről korábban itt írtunk. Később kiderült, hogy a férfi más diákjával is kikezdett. A Blikk úgy értesült, hogy a férfit végül nem a szöktetés, hanem egy másik ügy miatt ítélték el.

Megkeresésünkre a Gyulai Törvényszék sajtótitkára arról tájékoztatott, hogy a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt ítélte el a Békési Járásbíróság – emellett a bíró a vádlottat eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatalokkal kapcsolatos, illetve nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL