Nem csak lopott, zsarolt is a békéscsabai férfi

2020. június 9. 15:33 | behir

Három helyről lopott egy férfi Békéscsabán. Az egyik helyen, ahonnan egy mobiltelefont vitt el, zsarolással több tízezer forintot szerzett meg egy idős nőtől. A rendőrség a férfi ügyének vizsgálatát befejezte.

Lopással és zsarolással gyanúsítható férfi ügyét adta át a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyészségnek. A 30 éves békéscsabai N. Zsolt 2019 októberében, Békéscsabán három helyről lopott. Egy ház garázsából sarokcsiszolót és fúrógépet, egy másik lakóházból pedig egy háromrészes alumínium létrát vitt el. Emellett megkárosított egy 75 éves nőt is – írja a police.hu.

Egy ismerősétől hallotta, hogy az asszonynak van eladó pálinkája, ezért csengetett be hozzá. Amikor a nő beengedte, azzal fenyegette meg őt, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor bejelenti a hatóságnak, hogy otthonában pálinkát árusít. Az idős asszony azért, hogy ezt ne tegye meg, közel 90 ezer forintot adott neki. A férfi a pénz mellett elvitte a nő mobiltelefonját is. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és a büntetőeljárás iratait 2020. június 8-án továbbította az ügyészségre.

További programok »

FEL