Negyvenedik születésnapját ünnepelte a Pásztor utcai bölcsőde

2018. szeptember 1. 15:57 | Szabó Rita

Szeptember elsején a békéscsabai nyolcas számú bölcsőde,  közismertebb nevén a Pásztor utcai bölcsőde negyven esztendős lett. A születésnapi ünnepségen a szervezők felidézték az elmúlt négy évtizedének legfontosabb állomásit, és egy kiállítással is készültek az érdeklődők számára.

 

 

Ünnepélyesen is megemlékeztek a Pásztor utcai bölcsőde vezetői és dolgozói az létesítény negyvenedik születésnapjáról. A rendezvényt Petrovszkiné Csanki Katalin bölcsődevezető nyitotta meg, aki elmondta, hogy ez az időszak egy intézmény életében is jelentős.

– Nagyon gyorsan eltelt ez az idő, nagyon sok kisgyerek nőtt fel a kezeink között. Több, mint kétezer gyermek járt ide az elmúlt évtizedekben. Amikor készültünk a rendezvényre, előkerültek régi fotók, emlékek, nagyon sokat nosztalgiáztunk – fogalmazott kérdésünkre a bölcsődevezető.

Az ünnepségen elhangozott, hogy az intézmény vezetősége névváltoztatáson gondolkozik. Bogár Éva elárulta: a 8-as számú bölcsődei elnevezést lecserélnék egy újabb, barátságosabb és korszerűbb névre.

– Békéscsabán van 3-as számú, 6-os számú és 8-as számú bölcsőde. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy elérkezett az idő, hogy változtassunk a számozásokon. Ez a bölcsőde is bizonyított, negyven éve áll a köz szolgálatában. Azt gondolom, hogy ennél szebb nevet is megérdemelne és biztos vagyok benne, hogy nagyon kreatívok lesznek a kollégák ebben a tekintetben – közölte Bogár Éva.

Az esemény díszvendége Herczeg Tamás országgyűlési képviselő volt, aki beszédében kiemelte, hogy a kormány célja a bölcsődei férőhelyek bővítése.  Az országgyűlési képviselő hozzátette: Békéscsabán is egyre több szülő élhet a bölcsődei ellátással.

– Most már több, mint háromszáz bölcsődei férőhely van Békéscsabán és a következő, viszonylag rövid időszakban is több új, bölcsődei szoba lesz átadva. Vannak olyan pályázatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, amelyek alapján a város több pontján zajlik fejlesztés jelenleg is – tette hozzá Herczeg Tamás.

A szervezők a rendezvényre egy fotókiállítással is készültek, amely az intézmény elmúlt negyven évét idézte fel.

További programok »

FEL