Negyedszer is bajnok a BRSE

Bajnokavatásra készült Békéscsaba, hiszen két meccs után 2-0-ra vezetett a BRSE a röplabda bajnokság döntőjében. A finálé harmadik meccsén sem lehetett megállítani a csabai gárdát, amely 3-0-ra nyert és három trófeával zárta az idei szezont.

Már egy órával a mérkőzés előtt hosszú sorok kígyóztak a városi sportcsarnok előtt, de a parkoló is megtelt, az autóval érkezőknek is nagy küzdelmet jelentett, hogy helyet találjanak. És igen, bajnokavatásra készült a város, a drukkerek magabiztos 3-0-s győzelmet és ünneplést jósoltak a finálé előtt.

A hazai csapatban az előző meccsen kezdő Soós helyén Matic kapott szerepet, a Vasasból pedig Lévai hiányzott sérülés miatt. A meccs egy jól ismert Tálas-Clement összjátékkal kezdődött, de Tanja Matic is elkezdte a pontgyártást. Pillanatok alatt 4:0-ra vezetett a házigazda, Jókay Zoltán pedig időt is kért. Éledezett az angyalföldi gárda, és hasonló sebességgel egalizált. Tálas nyitása mellett erősített a Csaba és a sormintának megfelelően négy hazai egység jött a táblára az első technikai szünetig (8:4). Ezt követően a hazaiak is belehibáztak, de Szakmáry Gréta blokkal jelentkezett, majd Smirnova is feliratkozott a pontszerzők közé (12:9). Egy demoralizáló pontot Szakmáry is elhelyezett, miután a vendégek kiűrítették a hátsó sort, a válogatott klasszis kosárérintéssel „emelte át” a piros-kékeket. A technikai után Hardy próbálta tüzelni az övéit, de a különbség nem csökkent (18:12). Tálas egy ásszal erősített, majd a vendégek hibájának is köszönhetően nyugodt előnnyel közelített a hajrá felé a BRSE. A háló is a csabaiakkal volt: miután Hardy szépített, egy szerencsés ponttal már öt játszmalabdája volt a címvédőnek. A másodikat Tálas „húzta be” így a viharsarkiak kerültek előnybe (25:20, 1-0).

 

Megállíthatatlan címvédő, egy szett kell a negyedik aranyhoz

 

A második játszma elején „Irina, Irina” szólt a hazai B-középből, de Szakmáry sem akart elmaradni tőle, 4:1-es nyitányt regisztrálhattunk. Jöttek a hibák mindkét oldalon, majd a házigazda találta meg a leggyorsabban a jó megoldást, Smirnova ütésével érkeztünk el a kötelező megállóig (8:4). Szakmáry újabb védhetetlent küldött szervából, amivel időkérésre késztette Jókay Zoltánt. Belelendült a házigazda – a vendégek mestere nyolc pontos hátrányban még egyszer magához rendelte lányait.  Pár perccel később sem nyugodhatott meg a vendégek edzője, még azt is elrontották az angyalföldiek, amit máskor biztosan átütnek… Clement pörgette be a tizenhatodikat, eljutva a második technikai szünetig (16:9).  A Vasasnál szinte csak Hardy nyújtott döntőhöz méltó teljesítményt, eközben Sasa Nedeljkovic forgatta csapatát, Smirnova és Tálas helyén Soós és Petrenkó bizonyíthatott. Tanja Matic könnyedén lesimított labdájával kilenc szettlabdához jutott a házigazda, a harmadik lehetőséget Soós értékesítette, ezzel már csak egy szettre került a bajnoki címvédéstől a BRSE (25:17, 3-0).

 

Izzott a csarnok, BRSE a magyar bajnok!

 

A harmadik játszmát gyors 3-0-val kezdték Tálasék. A csabaiak élvezték a játékot ezekben a pillanatokban, míg a piros-kékek úgy tűnt a maradék lelkesedésüket is elvesztették (8:2). Parádéztak Szakmáryék és könnyedén alakították ki a tízpontos különbséget, a hazai drukkerek rá is számoltak a padlón lévő ellenfélre. A tisztes helytállásért hajtott az angyalföldi együttes, de a második technikai szünetig sem csökkent a differencia (16:6). Igazi fieszta készülődött a csarnokban, minden csabai pontot óriási örömujjongás követett. 22:10-nél már mindenki talpon volt és várta az aranyérmet érő labdát. Kozmetikázott az álláson a Vasas, de ez keveseket zavart a csabai drukkerek közül. A koronát egy Szakmáry-blokk tette fel nemcsak a bajnokságra, hanem az egész szezonra (25:14, 3-0).

– Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok – zengett a lelátó és elkezdődött az az ünneplés, amit nem lehet megunni. Sorozatban negyedik alkalommal bajnok a BRSE, 100 százalékos teljesítménnyel, ráadásul a klub legeredményesebb szezonját produkálta a gárda, hiszen három trófeának kellett helyet csinálni a vitrinben az idény végére!

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , ,