Nagy múltú klubok csatája – A Tatabányával vív osztályozót az Előre

2024. május 28. 12:44 | Kovács Dávid

Kisorsolták a labdarúgó NB III idei osztályozóinak párosításait! A Dél-Keleti csoportot megnyerő Békéscsaba 1912 Előre az Észak-Nyugati csoportban diadalmaskodó Opus Tigáz Tatabányával mérkőzik meg a feljutásért.

A párharc első mérkőzése vasárnap 17.30-tól kezdődik Tatabányán. A visszavágót egy héttel később, június 9-én 17 órától a Kórház utcai stadionban rendezik. A kezdési időpontok még változhatnak az esetleges televíziós közvetítések miatt – írja a lilák hivatalos oldala.

Csató Sándor együttese már a 27. fordulóban bebiztosította első helyét a csoportban és végül a legjobb NB III-as csoportgyőztesként, huszonhat győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel, 81 ponttal zárt az élen. A Tatabánya az utolsó körben még matematikailag elveszíthette volna az első helyét a Bicskével szemben, de végül a Szombathelyi MÁV Haladás SE ellen is győzni tudott, így húsz győzelemmel, hat döntetlennel és négy vereséggel, 66 ponttal végzett az első helyen.

– Már az idény kezdetén tisztában voltunk vele, hogy ez a menete a feljutásnak, tehát tudtuk, hogy mi vár ránk, csak az volt a kérdés, kivel kerülünk össze a cél érdekében. Tavasszal már élénken nézegettük a leendő ellenfeleket, mindenkiről gyűjtöttük be az információkat, nyilván most a Tatabányára vonatkozókat vesszük előre, ezt követően minden róluk szól a heti foglalkozásokon. Biztosra veszem, hogy sok néző előtt játszunk majd, hiszen az egykori bányászvárosban újra fociláz van, a szurkolók idegenbe is szép számmal elkísérik csapatukat. Ennek megfelelően jó hangulatú összecsapásra számítok – fogalmazott az Előre vezetőedzője.

Az osztályozó másik párosításában a Putnok és a Szentlőrinc csatázik egymással.

A párharcok győztesei feljutnak a másodosztályba, sőt, a négy érintett együttes közül csak egy nem lesz NB II-es nyártól, ha az MLSZ a mezőny feltöltése mellett dönt, ugyanis a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladásnak nincs másodosztályú licence. A feltöltési sorrendben az első az NB III legjobb fel nem jutott csapata, a második az NB II legjobb kieső csapata. Előbbi a Békéscsaba, utóbbi a Pécsi MFC.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL