Kétszer vezetett Tatabányán, de végül ikszelt az Előre

2024. június 2. 18:12 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2–2-es döntetlent játszott az Opus Tigáz Tatabánya otthonában az NB II-be való feljutásért rendezett osztályozós párharc első mérkőzésén, vasárnap.

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–2 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, osztályozó, Tatabánya, 1600 néző. Vezette: Rúsz Márton (Tóth II. Vencel, Rózsa)
TATABÁNYA: Lóth – Molnár T. (Kiprich D. 62.), Krupánszki, Székely, Katona – Szegleti, Kovács I. (Soltész 62.), Buna – Szalánszki (Klausz 75.), Árvai, Letenyei (Szegő 82.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
BÉKÉSCSABA: Póser – Kuzma, Albert, Bora – Hodonicki, Pusztai A. (Zvara 76.), Pintér, Tóth M. (Komáromi 82.), Kóródi – Sármány (Hulicsár 72.), Zádori (Vólent 72.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerzők: Árvai (45.), Szegleti (65.) ill. Sármány (24.), Kóródi (58.)

A Békéscsaba a Dél-Keleti, míg a Tatabánya az Észak-Nyugati csoportot nyerte meg és várta az osztályozó oda-visszavágós párharcát. Még az is előfordulhat, hogy az a csapat is az NB II-ben folytatja a következő szezonban, amelyik elbukja a páros mérkőzést a Haladás licencproblémája miatt, azonban hivatalos döntés még nincs, így mindkét együttes a pályán szeretné kivívni a feljutást. A liláknál a régóta maródi Fazekast leszámítva mindenki rendelkezésre állt, a Tatabányánál azonban Forró Gyula eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A hazai csapat kezdett jobban, az első tíz percben többet birtokolta a labdát, Árvai Dánielé volt az első gólszezési sansz, azonban ígéretes helyzetben méterekkel a kapufa mellé fejelt. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, majd aktívabbá vált a csabaiak szélső játéka, ami előbb még csak lehetőséget hozott, a 24. percben már gólt is: Kóródi szerzett labdát, majd baloldali beadása után Sármány Kristóf érkezett középen és ballal 6 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0–1). Öt perccel később a jobb oldalon jött a csabai akció, szinte a tükörképe volt a gólt megelőző támadásnak, Hodonicki átadása után azonban Pusztai András a jobb kapufát találta el. Alig telt el két újabb perc, Sármány fordult kapura és került ziccerbe, lövését azonban Lóth Péter védte. A Tatabánya a félidő folytatásában ugyan próbált kezdeményezni, helyzetet nem tudott kidolgozni, de végül a 45. percben egyenlített: Árvai Dániel mintegy 23 méterről, Pósert is kissé meglepve lőtte ki a jobb alsó sarkot (1–1).

A házigazda az egyenlítés hatására lendületesen nyitott a fordulást követően, az 51. percben Szalánszki lőhetett mintegy 16 méterről a kapuval szemben, Albert István önfeláldozóan vetődött be és blokkolt. A vezetést az 58. percben ismét a Csaba szerezte meg: Pintér egy szólót követően ugyan pontatlanul indított, de a Tatabánya visszaajándékozta a labdát a vendégeknek, Tóth Máté a tizenhatos vonaláról lekészítette a labdát a balján érkező Kóródi Norbertnek, aki tíz méterről a léc alá lőtt (1–2). A Bányász nem adta fel, pár perccel később Soltész távoli bombáját Póser még szögletre ütötte, azonban a sarokrúgást követően Árvai jó helyre csúsztatott, Szegleti Gergely pedig 4 méterről a kilépő Póser mellett a kapuba helyezett, Bora pedig a játékvezető szerint már csak a gólvonalon túlról tudta kirúgni a labdát (2–2). A mérkőzés utolsó negyedében kevesebb helyzetet láthattak a szurkolók, az események inkább a hajrára pörögtek fel. A vendégek Bora fejesénél jártak a legközelebb a gólhoz, de a védő a 88. percben fölé csúsztatott, két perccel később már neki kellett menteni a gólvonal közelében egy tatabányai szöglet után, majd Szegleti átlövését a 93. percben Póser tolta ki a bal alsó sarok elől, így maradt a döntetlen.

A Békéscsaba ugyan kétszer is előnyben volt, de egyik alkalommal sem tudta megtartani a vezetését, a nagyot küzdő Tatabánya megérdemelten harcolta ki a 2–2-es eredményt. Csató Sándor együttese megőrizte 2024-es veretlenségét és az idegenbeli döntetlennel kedvezőbb helyzetből várhatja a június 9-ei visszavágót.

 

LABDARÚGÓ NB III
OSZTÁLYOZÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Június 2. (vasárnap)
Opus Tigáz Tatabánya–Békéscsaba 1912 Előre 2–2
Putnok FC–Szentlőrinc 1–1

A visszavágókat június 9-én rendezik.

 

További programok »

FEL