Nagy lehetőség a kamatmentes Diákhitel2

2018. július 19. 11:34 | behir

Nagy lehetőség, hogy kamatmentes a Diákhitel2 – hangoztatta a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

Imre Zita közölte, hogy ezt a konstrukciót azok vehetik igénybe, akiket önköltséges képzésre vettek fel.  Hozzátette, tavaly szeptemberig 2 százalékos volt a kamata, azonban már ezt is eltörölték. A 2,3 százalékos kamatú Diákhitel1-et állami ösztöndíjas hallgatók szintén igényelhetik. Az összeg szabadon felhasználható, míg a Diákhitel2-t tandíjra lehet fordítani.

A Diákhitel1 korábbi havi maximuma 50 ezer forint volt, ami 70 ezerre emelkedett, így egy tanévre 700 ezer forint kérhető – ismertette a marketing- és kommunikációs igazgató. Imre Zita arra is kitért, hogy míg korábban 40 éves korig lehetett diákhitelt igényelni, most már 45 éves korig van erre lehetőség.

Arról is beszélt, hogy a két gyermeket vállaló nők fennálló hiteltartozásának felét, a három vagy több gyermeket vállalóknak a teljes összeget elengedik.

A marketing- és kommunikációs igazgató azt mondta, hogy az igényléshez nem érdemes bemenni az ügyfélszolgálati irodába, az adminisztratív teendőket ugyanis online is el lehet intézni.

Forrás: MTI

 

További programok »

Itthon

FEL