Muzsikál az erdő a Körösök völgyében is

2019. szeptember 28. 07:14 | Sipos Gábor

A Gyula és Nagyvárad térségében megszervezett háromnapos rendezvény célja, hogy a környezettudatos és fenntartható életvitel felé irányítsa az odalátogatókat. Az idei évben ünnepli 16. évadát a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat. A cél, hogy a rendezvény az erdő, a zene és a művészetek erejével hasson a látogatókra.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára elmondta: szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy mennyire fontos egy városnak egy olyan gyönyörű park, mint amilyen a gyulai Csigakert.

- A park hozzátartozik a városi emberek jólétéhez, hogy zöldfelületeken tudjanak pihenni, sétálni. A Muzsikál az erdő az erdőt és a természetet összhangba hozza, ehhez a teret a Csigakertben találtuk meg – hangsúlyozta Matuz Viktória.

Az érdeklődők a háromnapos rendezvény indulásaként a gyermekrajzpályázat kiállítását tekinthették meg, majd egy túrán vehettek részt, amely részeként a szervezők a gyulai Csigakert növényzetében kalauzolták a vendégeket. Szabó Lajos főszervező arra kérte a legfiatalabbakat, hogy az összes érzékszervüket vessék be a séta alatt, egyúttal a koncertekre is meghívta őket.

 - Természetesen megjelenik a klasszikus zene az erdei koncertek között, szombaton a Monarchia szimfonikusok lesznek hallhatók, Werner Gábor vezényletével. A népzene is megjelenik, itt kiemelném Szokolai Dongó Balázs, Kubinyi Júlia és Rácz Gyula erdei lemezbemutató koncertjét. Bartók Béla Békés megyei gyűjtéséből lesz egy egyedülálló koncert – mondta el Szabó Lajos. A rendezvény főszervezője szívesen ajánlotta még Palya Bea,  Gerzson János városerdei koncertjét.

A Körösök völgyében muzsikál az erdő elnevezésű rendezvény részletes programja idekattintva tekinthető meg.

További programok »

Itthon

FEL