Múzeumi új hullám: Munkácsy blue chip

2020. augusztus 24. 14:43 | behir

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum egy izgalmasnak ígérkező sorozatot indít a szellemi ínyencségek kedvelői számára. A Munkácsy blue chip nem egy téma, hanem egy-egy érdekes, kiemelkedő személyiség köré szerveződő programsorozat, melyre művészeket, kutatókat, tudósokat, múzeumépítőket, műgyűjtőket, egyszóval nagy álmodókat hívnak meg azzal a céllal, hogy ők megosszák gondolataikat, feltárják törekvéseiket, bemutassák műveiket.

Baji Miklós Zoltán intermediális művészés Gyarmati Gabriella művészettörténész, a Munkácsy blue chip koordinátora az alábbi gondolatokkal invitálj a közönséget:

Az érdeklődők ne a régi, ráérős történetmesélésre számítsanak, mert csalódni fognak. Ez valami más. Egy friss hullám, egy gondolatébresztő találkozás. E vállalkozás az utóbbi évek múzeumi értékpreferencia változását is hivatott illusztrálni a közönség és a magyar múzeumi szakma számára egyaránt.

Az első alkalommal 2020. szeptember 3-án (csütörtökön), 15 órára a Bánki Ákos képzőművésszel való találkozásra invitáljuk Önöket a Munkácsy Mihály Múzeum Konferenciatermébe. A rendezvény a Munkácsy Mihály Múzeum és Baji Miklós Zoltán intermediális művész együttműködéseként valósul meg.

Bánki Ákos, a Barcelonában élő kiváló képzőművész és közismert művészetszervező 1982-ben született Kazincbarcikán. 2006-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész és tanár szakán; mesterei Molnár Sándor, Lossonczy Tamás és Drozdik Orsolya voltak. A festészetben az absztrakt expresszionizmus kifejezőrendszerét használja. Három független galéria, a mű-Vész Pince, a Roham és a Latarka Galéria, valamint a Resident Art Fair és Garten projekt alapító tagja. Két dokumentumfilmet rendezett a magyar absztrakt festészet történetéről Tiltott absztraktok és Hortobágyi – The Annihilated címen. 2011-ben Barcsay-, 2012-ben Műút- és Mazsaroff-díjban részesült. Művei számos magángyűjteményt, valamint a Miskolci Galéria és a Pécsi Tudományegyetem gyűjteményét gazdagítják.

A beszélgetés után a művész Tiltott absztraktok című filmjének Békés megyei premierjét tartja a Munkácsy Mihály Múzeum, melyben Fajó János, az európai geometrikus művészet békéscsabai nagymestere is szerepel.

Gazdagodjon egy új élménnyel, legyen a Munkácsy Mihály Múzeum állandó vendége!

További programok »

FEL