Műveltségi vetélkedő az újraszervezés 300. évfordulóján

2015. november 28. 21:57 | behir.hu

 

Békés megye újraszervezésének 300. évfordulójára a Békés Megyei Önkormányzat rendezvénysorozattal emlékezik. Emléktábla avató, ünnepi megemlékezés, versmondó verseny és rajzpályázat után az eseménysorozat soron következő rendezvénye egy műveltségi vetélkedő volt.

A Békés Megyei Könyvtár társszervezésében megvalósuló verseny első fordulójában online kérdőívet töltöttek ki a nevezők, a legsikeresebbek vehettek részt a könyvtárban megrendezett gyakorlati fordulóban. Nyolcan mérették össze tudásukat: gyermekek, anyukák, pedagógusok, nyugdíjasok idézték fel, mit is tudnak Békés megyéről. A kérdések nem voltak könnyűek, alapos felkészülést igényelt a válaszadás. Egyes feladványokat segédeszköz nélkül kellett megoldani, egyesekhez pedig a könyvtár könyvállományát vagy éppen az internetet kellett igénybe venni.

A zsűri tagjai – Tábor Lajos nyugdíjas pedagógus, zsűrielnök, Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgató-helyettese és Szaszák György, a könyvtár dolgozója – az egyes feladatokra kapott pontokat összesítve döntötték el a helyezéseket, az alapján az első helyezett Molnár Erzsébet lett, a második Lipták-Pikó Ágnes, a harmadik pedig Szabó Éva.

A dobogósok az oklevél mellett értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, köszönhetően a támogatóknak: Alföldvíz Zrt., Forg-Tech Kft., Oros Süti Tésztaipari Kft., Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft., Gyulai Várfürdő Kft., Bréda Kastély és Kastélykert, Orosházai Városüzemeltetési és Szolgáltató Kft., Merian Foods Élelmiszeripari Kft., Hirschmann Car Communication Kft., TOP Laptop Kft., Munkácsy Mihály Múzeum és Köviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. Az ajándékokat Tolnai Péter, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke adta át.

FEL