Mutatjuk, hogyan hat a csabai helyi közlekedésre a Volán dolgozóinak sztrájkja

2023. december 8. 15:45 | behir.hu

Német Tamás, a Volánbusz szolgáltatásfejlesztés és projektigazgatója az alábbi közleményt juttatta el hozzánk.

"2023. december 11-én, hétfőn társaságunknál egész napos figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz). A Volánbusz Zrt. vitatja egy idei sztrájk jogszerűségét, a másodfokú bírósági döntés azonban hosszabb idő elteltével születhet meg, így már bizonyos, hogy a SzAKSz által kezdeményezett sztrájkra sor fog kerülni.

A VOLÁNBUSZ természetesen a sztrájk jogszerűségétől függetlenül is biztosítja az ún. elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. Úgy látjuk, hogy a sztrájk mértéke a helyi autóbusz-közlekedésben az adott napra meghirdetett járatok legfeljebb 20-30%-át érintheti.

Társaságunk a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvényben foglaltak alapján előkészítette a még elégséges szolgáltatást tartalmazó sztrájkmenetrendet, ez elérhető a www.volanbusz.hu weboldalon.  

Németh Tamás

szolgáltatásfejlesztés és projektigazgató"

 

A békéscsabai szrájkmenetrend december 11-én a következő:

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL