Műfüves labdarúgó pályával gazdagodtak az óvodások

2019. november 26. 14:16 | Papp Ádám Sándor

Négy nevelési intézményben műfüves labdarúgó pályát alakítottak ki, melyek összevont, ünnepélyes átadását kedden a Lencsési Óvoda Pásztor utca 70. szám alatti telephelyén jelentették be.

Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja ismertette, hogy a szövetség Országos Óvodai Pályaépítési Programja révén négy megyei intézményben létesítettek műfüves labdarúgó pályát: a békéscsabai Lencsési Óvoda Lencsési út 15. szám alatti, a Pásztor utca 70. szám alatti, a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ Jázmin utcai, valamint a Szigligeti Utcai és Kazinczy lakótelepi Óvoda Tábor utcai óvodájában.

Az elnökségi tag emlékeztetett, hogy az MLSZ 2010-ben, az új elnökség megalakulásával olyan célokat tűzött ki, amely a tömegbázis növelését és az infrastrukturális fejlesztéseket célozta. Dankó Béla hangsúlyozta: 2010-ben újonnan elindult a Bozsik-program, az egyesületi programban mára 69 ezer gyermek sportol, míg az intézményi programban a kezdeti 28500-as létszám után, 2019-ben 114600 fiatal van. Hozzátette azt is, hogy 2012 és 2018 között 650 műfüves focipályát épített az MLSZ, míg idén újabb 100 futballpályát adhatnak át.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere úgy fogalmazott, hogy a műfüves pályák építésével tovább újult az intézmények infrastruktúrája. Bízik abban, hogy a modern körülmények létrejöttével több gyermeket vonz majd a labdarúgás, hiszen mint mondta: az a testedzést, a mozgást szolgálja. A városvezető ismertetette, hogy egy sportpálya létesítése 20 millió forintba került, pályánként a beruházás 70 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség, 20 százalékát a kormány és 10 százalékát az önkormányzat finanszírozta.

Dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda intézményvezetője köszönetét fejezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség és Békéscsaba Megyei Jogú Város képviselői felé. Mint mondta, céljuk az, hogy minél több egészséges, sportszerető fiatalt neveljenek intézményeikben.

 

 

FEL