MSZP: Soron kívüli megyegyűlést kezdeményeztünk

2018. december 7. 16:49 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat szocialista képviselői egy közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe. A közleményt az alábbiakban olvashatják:

 

"A Magyar Szocialista Párt képviselőiként, a Békés Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának 10§ (1) bekezdésre való hivatkozással kezdeményeztük a Közgyűlés összehívását.

Az elmúlt napokban az országgyűlés mentelmi bizottsága helyt adott az Ügyészség indítványának és felfüggesztette Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A felfüggesztett képviselő egyben a FIDESZ Békés megyei Választmányának elnöke és a megye 4sz. választókerületének egyéni parlamenti képviselője.

A Parlament komoly döntése súlyosan és negatívan érinti megyénk politikai életét. A Békés megyei Képviselőtestületnek fontos kell legyen, hogy világossá tegye, semmilyen módon nem kapcsolódik az Ügyészség által megfogalmazott vádakhoz.

A Képviselőtestületnek két tagja – Ruck Márton és Szegedi Balázs – szoros munkakapcsolatban van a megvádolt képviselővel.

Mivel a megyei Képviselőtestület több mint 54 milliárd forint EU-s forrás elosztásáról dönt ezért elemi érdekünk, hogy a Testület tekintélye semmilyen formában ne sérüljön.

Ezért kezdeményezzük, hogy a Testület hívja vissza a területfejlesztési Bizottságból Ruck Mártont és Szegedi Balázst és felkéri Közgyűlés Elnökét, hogy a bizottság új tagjai tegyen javaslatot a testületnek.

A soron kívüli Közgyűlésen az alábbi határozati javaslatot terjesztenénk a testület elé:

Határozati javaslat:

  1. Békés megye Képviselőtestülete Ruck Mártont és Szegedi Balázst visszahívja a Területfejlesztési bizottságból
  2. A Közgyűlés felkéri Elnökét, hogy tegyen javaslatot a megüresedett helyek betöltésére.

 

Pluhár László,  Varga Zoltán, a  Békés Megyei Önkormányzat képviselői”

 

További programok »

FEL