MSZP: Az idei év „eredményei”

2022. december 29. 16:30 | behir

Az MSZP Békéscsabai Szervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Az idei év „eredményei” címmel. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

"Lassan véget ér az idei év, eljött a számvetés ideje. Mivel egész évben a sikerpropagandát hallhattuk, úgy gondoltuk mi ezt az általunk fontosnak tartott tényekkel és adatokkal tesszük meg.

Miénk lett az EU második legszegényebb lakossága - de Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal nőtt. Befagyasztották az EU-s források jelentős részét és jogállamisági eljárás indult Magyarországgal szemben - mert hazánk az EU második legkorruptabb országa. Magyarország mutatta be az EU legnagyobb ütemű infláció miatti áremelkedését novemberben.

Az orvoshiány, ápolóhiány és pedagógushiány minden település életében folyamatosan jelen van és problémákat okoz az egészségügyi ellátás és az oktatás területén.

Megtapasztaltuk az üzemanyag hiányát, a KATA felszámolását és az elhibázott válságkezelés következményeit, ami miatt Magyarország pénzügyi rendszere a világ négy-öt legsérülékenyebbje között szerepel. Ezen felül bezárt 366 állami postahivatal, 16 rendőrőrs, és 78 körzeti megbízotti iroda.

A Békéscsabai Önkormányzat is több intézmény bezárásáról, vagy működésének szüneteltetéséről döntött. Erre a sorsra jutott a Jókai Színház, a megyei könyvtár, a Csabagyöngye, több sportlétesítmény és még tudnánk sorolni. Ezek az intézkedések jövőre sem fogják megoldani a magas energiaárak okozta válságot, csak a költséget csökkentik. Kisebb vagy nagyobb mértékben. Mindemellett a lakossági terhek is nagyot nőttek. Ezek miatt a felelősséget a kormánynak kell vállalnia.

A posták bezárásával kapcsolatban már több település polgármestere is konstruktív tárgyaláson megállapodásra jutott a Magyar Posta Zrt.-vel, ezért ott kinyithatnak a bezárt posták. Vajon találunk-e majd Békéscsabán is újra nyitó postát az új évben?

Eddig mindössze csak annyit tudunk, hogy a város Polgármestere egy fotót tett közzé a posta épülete elől és kaptunk egy sablon ajánlatot, amely szerint a posták újra nyitásához 130 millió forintra tart igényt a Magyar Posta Zrt. az önkormányzattól. Véleményünk szerint ez továbbra sem tekinthető ajánlatnak. Ez ultimátum. Mindez december 17-én történt. Újra nyitásról azóta sem volt szó.

Valódi, konkrét javaslat megfogalmazása eddig csak részünkről történt, amiben kifejtettük, hogy az önkormányzati tulajdonban levő ingatlanokban működő posták részére a bérleti díjak elengedést vállalja át az önkormányzat, de még addig sem jutottunk el, hogy ezt a város vezetése megfontolásra vegye. Kérdéseink ellenére továbbra sem derült ki, hogy milyen elvárásokkal, ajánlattal kereste meg a Polgármester a Postát. Az eredményekre továbbra is várunk. Nem csak a postákkal kapcsolatban."

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL