MSZP: A békéscsabai szervezet arcmaszkokat vásárol az első vonalban dolgozóknak

2020. március 29. 18:04 | behir

A szocialista párt szolidaritási alapot hozott létre, melyből minden megyei szervezet részesül.

Az MSZP békéscsabai szervezete a szerkesztőségünlhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy Szolidaritási Alapjának segítségével többször segített rászoruló családokon. Mint írják, most a koronavírus elleni védekezésre, a megbetegedések megelőzésére helyezik a hangsúlyt, ezért az MSZP országgyűlési képviselőinek felajánlásából a párt 15 millió forintot fordít a védekezésre.

"Azok, akik otthon gyártanak maszkokat, akik segítenek a környezetükben élő időseknek, akik pénzt vagy más anyagi segítséget ajánlanak fel, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kicsit könnyebben boldoguljunk ezekben a hetekben" – áll a közleményben. Minden megye, minden választókerület szabadon használhatja fel a Szolidaritási Alap forrását. Az MSZP Békéscsabai Szervezete úgy döntött, hogy arcmaszkokat vásárol és ezt azoknak ajánlja fel, akik az első vonalban dolgoznak a járvány megfékezése vagy a békéscsabaiak ellátása érdekében.

"A rendelkezésünkre álló szájmaszkokat az egészségügyben, a szociális ellátásban, a kereskedelemben dolgozóknak és az önkéntes segítőknek ajánljuk fel és juttatjuk el a részükre. Tudjuk, hogy a védőmaszk nem nyújt 100%-s védelmet, a legbiztosabb az, ha akik csak tudnak otthon maradnak és csak a legszükségesebb esetén érintkezünk egymással, betartva az erre vonatkozó ajánlásokat.

Közösen, együtt gondolkodva és cselekedve tudunk a legkisebb károkkal túllendülni a jelen helyzeten. Elengedhetetlen, hogy szolidárisabbak, megértőbbek legyünk egymással és segítsük azokat, akiknek szükségük van rá" – zárul a közlemény.

További programok »

Politika

Videokonferencia a Nemzeti Összetartozás Éve jegyében

Hargita megye szervezésében online kerekasztalon vett részt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes, a 13 magyarországi testvérmegye vezetője – közöttük Zalai Mihály -, az RMDSZ szenátorai, parlamenti képviselői és V. Németh Zsolt miniszteri biztos.
2020. június 4. 14:36
FEL