Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke válogatott kerettagságot szerzett

2021. október 21. 07:29 | Vári Bianka

A békéscsabai Nyíri Lajos TSE neveltje, Molnár Ákos és párja, Prozlik Melinda Lenke szeptemberben válogatott kerettagságot szereztek a Magyar Tánccsoport Szövetség szombathelyi országos versenyén.

Molnár Ákos négy éve kezdett táncolni Békéscsabán. Jelenlegi párjával, Prozlik Melinda Lenkével Szentesen, a Szilver TSE-ben edz, akivel csupán fél éve, ez év áprilisától alkotnak egy párt. Mindketten ifjúsági korosztályban táncolnak latin- és standard táncokat.

– Az első évtől kezdve 10 táncot táncolunk mindketten, ami azt jelenti, hogy 5 latin, és 5 standard táncból versenyzünk. Ez nem egyszerű, hiszen két eltérő mozgásformát kell megvalósítani a táncok során és egy versenyen belül tudni kell váltani a kettő között – fogalmazott Molnár Ákos.

A páros nemrég országos versenyen mérettette meg magát.

– A szombathelyi verseny Magyarországon az egyik legnagyobb, hiszen az itt elért eredményekkel tudják a párok kvalifikálni magukat a világbajnokságra. A rendezvény nagyon népszerű. A párommal latin, standard tánc kategóriában indultunk, előbbiből a 8. helyen, míg utóbbiból a 3. helyen végeztünk, ezzel válogatott kerettagságot szereztünk - mondta a táncos.

 

fotó: Molnárné Nagy Edit

Hozzátette, hogy nagyon elégedettek az eredménnyel, hiszen kezdő párosként sokkal rutinosabb versenyzőkkel mérték össze a tudásukat. A páros azóta is minden hétvégén versenyez, hogy minél több versenytapasztalatot szerezzen.

– Legutóbb Temesváron jutottunk a legjobb 12 páros közé mind latinból, mind standardből; litván bajnokok, világbajnoki döntősök között több nemzet legjobbjai mellett – fűzte hozzá, megjegyezve: a következő megmérettetés, a BAS Országos Bajnokság éppen Békéscsabán lesz esedékes, november 27-én. – Itt standard táncokból szeretnénk megszerezni az Országos Bajnoki címet, ezért mindent megteszünk nap, mint nap. Emelett természetesen latin táncokból is szeretnénk minél jobb helyezést elérni - zárta gondolatait Molnár Ákos.

További programok »

FEL