Modern Városok Program – Zöld folyosó program

A Zöld folyosó programban az Élővíz-csatorna „új életre keltése” szerepel.

Orbán Viktor miniszterelnök békéscsabai látogatása alkalmával a Zöld folyosó program is szóba került. Ennek a programnak a keretében az Élővíz-csatorna „új életre keltése” szerepel, mégpedig a Gyula – Békés – Békéscsaba szakaszt érintve.

A program a kormány azon turisztikai fejlesztési elképzelésébe illeszkedik, amelyben az ökoturizmus nagy szerepet játszhat a jövőben, különösen ebben a térségben. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a program keretében a tervek szerint lehetőség adódik egy teljes meder kotrásra. Az egyes partszakaszokat rendezettebbé tennék, kisebb méretű kikötőket alakítanának ki, valamint ki- és beszállóhelyek építése is szerepel a programban. Mindez számos lehetőséget rejt magában, turisztikai beruházásokat vonzhat.  

Az érintett 40 kilométeres szakasz Gyula, Békés és Békéscsaba városát érinti. Szarvas Péter abban bízik, hogyha a fejlesztés révbe ér, akkor ennek a három városnak a kapcsolata is még szorosabb lesz: az Élővíz-csatorna ténylegesen összeköti majd ezt a három várost. Továbbá úgy gondolja, hogy egy attraktív turisztikai fejlesztés valósulhat meg, ami nemcsak a helyiek számára kiemelkedő, hanem országos jelentőségű is lehet egy idő múlva. A polgármester elmondta, hogy egy-négy éves időtartamon belül ezek a fejlesztések megvalósulhatnak.  

Megosztás:

Címke: , ,