Modern Városok Program - Sportcentrum épül

2016. május 7. 13:42 | Mikóczy Erika

A sportcsarnok melletti terület már csak a mérete miatt is alkalmas arra, hogy egy olyan sportkomplexum épüljön, amely a meglévő infrastrukturális elemek szerves beillesztésével számos egyesület és nemzetközi verseny otthona illetve helyszíne lehet.

- Ez egy mérföldkő lesz a város életében, a sportkomplexum megépítésével egy űrt tölthetünk be. Itt az élsport mellett a szabadidősport is teret kap, rengeteg fiatalnak biztosíthatunk mozgási lehetőséget. Új kapuk is nyílhatnak, hiszen rangos nemzetközi versenyek otthonául is szolgálhat majd a létesítmény - fogalmazott Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke.

A Városi Sportcentrum már meglévő pontja, a Gyulai úti sportcsarnok, amelynek belső átalakításával még több funkciót tölthet be a létesítmény. A sportok házában többek között tizenkét sportszervezeti irodát hoznak majd létre az egyesületek számára, és felújítják a sporthotelt. Mindeközben a küzdőtér bemelegítő csarnokként és multifunkcionális rendezvénytérként működik majd.

Emellé épül egy új, 3000 fős városi sportcsarnok, amely megfelel a nemzetközi versenyek követelményeinek is. Baran Ádám, a BRSE elnöke hangsúlyozta: büszkék arra, hogy eredményeikkel, elismertségükkel hozzájárulnak egy multifunkcionális létesítmény megépítéséhez, amely a Bajnokok Ligájában való szereplésre is alkalmas lesz.

- A sportcsarnok nagy lökést adhat a verseny - és amatőr sportnak is, sokat jelenthet a szurkolók kiszolgálása, kényelme szempontjából. A meglévő csarnok felújításával nő majd az edzésfelület, az utánpótlás együtteseknek is ideálisabb időpontokat tudunk majd biztosítani - emelte ki Fülöp Csaba, a kézilabda klub gazdasági vezetője.

További programok »

FEL