MLSZ: Egyelőre zárt kapus a bolgár-magyar EB osztályozó

2020. március 9. 19:10 | behir

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos tájékoztatást kapott a bolgár szövetségtől, amelynek értelmében a jelenlegi helyzet szerint, zárt kapus lesz a Bulgária-Magyarország mérkőzés március 26-án. A visszavonásig hozott intézkedést azonban bármikor megváltoztathatja a bolgár illetékes minisztérium.

A Bolgár Egészségügyi Minisztérium vasárnapi rendeletének értelmében határozatlan ideig minden sporteseményt zárt kapuk mögött kell megrendezni az országban – írja az MLSZ honlapja. A döntés hatálya alá esik a március 26-i Bulgária-Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzés is, melynek tétje az Európa-bajnoki szereplés. Az intézkedés visszavonásig érvényes, így a mérkőzés időpontjáig az illetékes minisztérium bármikor megváltoztathatja vagy visszavonhatja azt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség folyamatosan egyeztet a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel a kialakult helyzetről és változás esetén azonnal tájékoztatják a szurkolókat a fejleményekről. A válogatott és stábja az eredeti terveknek megfelelően folytatja a felkészülés, az utazás, az ott tartózkodás és a mérkőzés előkészítését.

Ha magyar válogatott idegenben legyőzi a bolgár csapatot, akkor hazai pályán fogadhatja a Puskás Arénában Románia vagy Izland válogatottját, amely mérkőzés győztese kijut az idei Európa-bajnokságra. Az EB-n hazánk négy összecsapásnak is otthont ad.

További programok »

FEL