Mitykó Veronika a máltai világkupára és a bukaresti világbajnokságra készül

2020. február 20. 06:37 | Hidvégi Dávid

A békéscsabai súlyemelő jövő hétvégén ismét megméretteti magát, majd márciusban a junior világbajnokságon szerepel, amely versenyek beleszámítanak az olimpiai kvalifikációba. Mitykó Veronika a máltai versenyen súlycsoportot vált, így ezúttal a 76 kilogrammosok között indul.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzője, akit 2019 legjobb női súlyemelőjévé választott a Magyar Súlyemelő Szövetség, idén már megmérettette magát Olaszországban a római világkupán, ahol összetettben az ötödik helyen végzett. Azon a versenyen megdöntötte az országos csúcsot a 92 kilós szakításával és a 102 kilogrammos lökésével a 71 kg-os kategóriában.

Mitykó Veronika következő versenye a máltai világkupa lesz, amelyet a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség szervez. A megmérettetést Bormla városában tartják február 28-a és március 1-e között. Bökfi János elmondta, hogy a versenyzője ezen a világkupán a 76 kilogrammos kategóriában indul, amely része a taktikájuknak. Itt a megmozgatott súlyokon lesz a hangsúly.

 

 

A 19 esztendős sportoló a világkupa után Romániában, a bukaresti világbajnokságon indul, amelyet szintén a nemzetközi szövetség szervez március 14-e és 21-e között. Eredetileg a világbajnokságot Egyiptomban rendezték volna, de a szövetség két évre eltiltotta az országot a hivatalos versenyektől, miután több sportolójukról is kiderült, hogy doppingoltak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyiptomiak az idei olimpiát is kénytelenek kihagyni.  Mitykó Veronika ezen a versenyen már újra a 71 kilós kategóriában indul majd.

Mindkét világverseny beleszámít az olimpiai kvalifikációba. Arról, hogy mely versenyzők indulhatnak el az idei tokiói olimpián, júniusban döntenek, miután összesítik az eddigi eredményeket. Mitykó Veronika utolsó nagyobb tavaszi versenye a felnőtt Európa-bajnokság lesz Moszkvában, április elején.

További programok »

Sport

Kilenc magyar úszó pozitív tesztje, a békéscsabai Bohus Richárd is fertőzött

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött. A békéscsabai születésű, jelenleg BVSC-ben sportoló Bohus Richárdnak is pozitív lett a tesztje.
2020. március 31. 20:30
FEL