Mitől lesz művész egy kávézó?

Erre a kérdésre kaptunk választ a város Művész Kávéházának megnyitóján.

 Erre a kérdésre kaptunk választ a város Művész Kávéházának megnyitóján.

Színház, irodalom, zene és egy különleges aromájú fekete. A kávé leforrt, a kuglófok kisültek, és az asztalra került minden kártyalap és sakkfigura.

A város szívében, azon belül is a Jókai színház falain belül várta vendégeit az új kávézó. Nem hiába, hiszen hamar megteltek a székek, életre kelt a múlt század eleji bútorokkal, régi kort idéző fotókkal berendezett kulturális találkahely.

Egy kis ízelítőt is kaptunk abból, mire számíthatunk, ha máskor is betérünk ebbe a korhű kincsesdobozba.

A színház társulata külön produkciókkal készült a megnyitóra, így többek közt Tóth Árpád, Szép Ernő és megannyi kávéházi művész „megfordult” a pódiumon.

Az este ezzel még messze nem ért véget. Az irodalomé volt ezután a főszerep.

A színháztörténész és hamletológus Darvay Nagy Adrienne: Szereptudásra vagy rögtönzésre címmel írt könyvét ismerhették meg az érdeklődők. A Demeter Andrásról írt kötet végigkíséri gyerekkorától napjainkig a művészt. A magyarul, románul, németül és franciául is játszó színész a mindenkori egyetemes színháztörténet legfiatalabb állami színdirektora és a nemzetközi hírűvé vált Csepűrágó Fesztivál megalapítója is. Most pedig egy román virtuális színházat vezet, amit ő élesztett újra 3 évvel ezelőtt, tudtuk meg a könyvbemutatón. A sokoldalú művész elmondta, mindenben ott vannak az élet színei, semmi sem fekete vagy fehér. Erről a színes palettáról ismerhettünk meg párat a kötetlen beszélgetés alatt.

Az élet ezután sem állt meg, hiszen Demeter András innen a színpadra sietett, hogy aznap ismét Bánk bán szerepébe bújhasson.

Megosztás:

Címke: