Malacsült, lencse, virsli. Hagyományosan ezeket az ételeket fogyasztjuk szilveszterkor és az újév napján. Közkedvelt finomság még a rétes is, különféle töltelékekkel. A babona szerint ezek az ételek a következő évre egészséget, bőséget, szerencsét és boldogságot hoznak.
A CsabaPark éttermében szilveszteri malac hús készül, amelyet sörrel és szalonna zsírral kennek be, így még ízletesebb. Fokhagyma, majoranna és fekete bors ajánlott hozzá, amelyek még jobban kihozzák a sült ízét.
Sokan követik a babonákat, hagyományokat ezért a szilveszteri malac nem maradhat el, ugyan is a babona szerint a malac az orrával előre túrja a szerencsét. A jóléttől kövér, zsíros malac az újévhez szerencsét és bőséget hoz. A disznóhúst számos formában lehet elkészíteni, közkedvelt a töltött káposzta, hurka, kolbász és az éjfél után elfogyasztott virsli. A malac hús mellett újévkor sok ember fogyaszt lencsét, hiszen a bőséget és a gazdagságot jelképezi.
A húsételek mellett a sütemények sem hiányozhatnak az asztalról. Közkedvelt a rétes sütés, hiszen a babonák szerint, ha a rétesből sokat eszünk hosszúra nyújthatjuk a szerencsénket.