Minősített Könyvtári címet kaptak

A könyvtárosi hivatás szép és különösen fontos az internet és az okostelefonok, a könnyen elérhető és fogyasztható tartalmak korában – hangsúlyozta az elismerések átadása előtt Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Mint hozzátette: a könyvtár ma is újra meg újra meg tudja találni a saját helyét és szerepét a műveltség továbbadásában, a szellemi közösségek építésében.

 

 

 

A Minősített Könyvtár címmel ebben az évben a Békés Megyei Könyvtárat, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárat, a gyomaendrődi Határ Győző Városi Könyvtárat, a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom Városi Könyvtárat, a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtárat, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárat, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Teret, az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálatot, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat,  a Jászkerület Kulturális és Művészeti Nonprofit Kft. Városi Könyvtárat, az Országos Idegennyelvű Könyvtárat, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárát, Szentes Város Könyvtárát, valamint a Szent István Egyetem Entz Ferenc Könyvtárát és Levéltárát jutalmazták.

 

Fekete Péter kulturális államtitkár és Rakonczás Szilvia intézményigazgató a díjátadón. Fotó: államtitkárság

 

A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül. A nyertes intézmények a címet öt évig birtokolhatják, ezt követően új pályázatot nyújthatnak be.

A 2011-ben alapított Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely kiemelkedő, töretlen színvonalon valósít meg innovatív szolgáltatásokat.

A Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtár a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, továbbá 2 millió forint pénzjutalomban részesül.

 

Forrás: MTI

Megosztás:

Címke: , , , , , ,