Mini bölcsődét alakítanak ki Medgyesegyházán

2022. július 18. 18:40 | behir.hu

A projekt a Széchenyi 2020 programban valósul meg 155,42 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Medgyesegyháza Városi Önkormányzat 2019. évben pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyú felhívásra, amely alapján vissza nem térítendő támogatásban részesült.

– A tervek szerint egy nyolc férőhelyes csoportszobával, kiszolgáló helyiségekkel, a szükséges akadálymentesítés megvalósításával ellátott új bölcsődeépületet alakítanak ki az önkormányzat tulajdonában álló területen. A munkálatok során tovább lezajlik majd egy udvar, játszóudvar felújítása, kialakítása, kerékpár támaszok és tárolók kiépítése, korszerűsítése, parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztése, kialakítása, valamint a bölcsődei neveléshez, ellátáshoz szükséges, ahhoz kapcsolódó eszközök beszerzése: bútorok és egyéb berendezési tárgyak, udvari játékok, játéktárolók, fejlesztő eszközök – derült ki a település önkormányzatának közleményéből.

Mint írták, tervezik továbbá informatikai eszközök, berendezések és szoftverek beszerzését is.

– A beruházás kapcsán 115 m2 hasznos alapterületi intézmény jön létre, mely az elvárásoknak és jogszabályi előírásoknak megfelelően minden olyan helyiséggel rendelkezik, amelyre szükség van. Az intézményhez, szolgáltatáshoz kapcsolódóan biztosít akadálymentes parkolót, akadálymentesített bejárót, illetve akadálymentes mosdót. A megvalósításban konzorciumi partnerként részt vesz a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal, aki a projektvezetési feladatokat látja el – olvasható.

A projekt befejezésének tervezett ideje: 2022. 11. 30.

A projektről bővebb információt a www.medgyesegyhaza.hu oldalon olvashatnak.

További programok »

FEL