Mindenkit lehorgásztak a lányok a Sulikupa döntőjében – videós összefoglaló

2018. május 20. 12:11 | Tószögi György

Örömteli meglepetéssel zárult a főként Békés megyei kispecásokat vízpartra csábító idei Körösvidéki Sulikupa elnevezésű horgászverseny-sorozat. A mezőberényi Hosszú-tavon május 13-án megrendezett döntőn egy csupa lánytagból álló csapat győzedelmeskedet az ifjú horgászurak fölött.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége immár negyedik alkalommal rendezte meg az országban egyedülálló programsorozatot, hogy az általános iskolás gyermekeket egészséges zöld környezetekbe csábítsák a szabadidős vízparti élmények és a horgászat népszerűsítésének jegyében.

 

Fotó: KHESZ

 

A Sulikupa népszerűségét mutatja, hogy idén minden korábbi nevezőszámot meghaladva mintegy 98 háromfős csapat részvételével zajlottak a selejtezők, amely tíz tankerületi helyszínen összesen közel háromszáz gyermek versengését jelentette április hónap hétvégéin Békésen, Békéscsabán, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőkovácsházán, Mezőtúron, Orosházán, Sarkadon, Szarvason és Szeghalmon.

A IV. Körösvidéki Sulikupa válogatóiból mintegy 18 csapat jutott végül a mezőberényi fináléba, ahol a kishorgászok egy háromórás forduló keretében igyekeztek minél több uszonyost szákba terelni a jellemzően tenyeres kárászokat és kisebb pontyokat adó pályán.

 

 

A nyáriasra melegedő délelőttön jól kaptak a halak és az alaposan felkészült csapatok között hatalmas csaták bontakoztak ki. Nem egy horgászálláson 2-3 kilós összfogás mutatkozott, a legjobbak azonban ennek közel dupláját terelték szákba.

Az eredményhirdetés örömteli meglepetést tartogatott a IV. Körösvidéki Sulikupa döntőseinek számára. Az összetett elsőséget a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola csupa leányzóból álló csapata vívta ki, megszerezve egyben a „B” és a „C” szektorok elsőségét is.

A Körösvidéki Sulikupa dobogósai:

  1. Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola (Gyaraki Adrienn, Mező Lili, Puskás Petra – csapatvezető: Miklós Gábor)
  2. Kiss Bálin Általános Iskola, Gyomaendrőd (Mahovics Álmos, Kakati Tamás, Csikós Ádám – csapatvezető: Kakati Zsolt)
  3. Sarkadi Általános Iskola (Keller-Pintér János Bence, Keller-Pintér Barnabás, Tóth Zsolt – csapatvezető: Erdei Attila)

 

Fotó: KHESZ

 

Fotó: KHESZ

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL