Mindenkit elbocsátanak, nem tudták megmenteni a szarvasi gyárat

2019. január 25. 09:27 | behir

Bejelentette termelése befejezését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. Az ötvenes évek óta működő magyar gyárból több száz ember kerül utcára - közölte a cég a Klubrádióval.

Súlyos likviditási gondok miatt befejezi termelését az 1952-ben alapított Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, a cég problémáit részben a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása okozta. A vállalat nemrég másfél milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, de a problémákat ez sem oldotta meg.

A vállalattól minden alkalmazottat elbocsátanak, a leépítés összesen közel 400 főt érint, de a társaság igyekszik segítséget nyújtani a volt alkalmazottaknak, ennek köszönhetően már közel hatvan főt tudtak elhelyezni partnercégeiknél.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. január 18-án, pénteken bejelentette dolgozóinak a termelés befejezését, a vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének.

 

Forrás: Portfolio

További programok »

Gazdaság

A tavaszi fagyok és az aszály lehúzta az idei szilvatermést

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén 23 ezer és 32 ezer tonna közötti szilvatermés várható, amely jelentősen alulmúlja az átlagos, évi 65 ezer tonnát – derül ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös termésprognózisából.
2020. augusztus 8. 14:47
FEL