Minden kisiskolásnak ilyen motivációs ceruzakészletre lenne szüksége!

2020. február 17. 10:16 | behir

Egy magyar anyuka egyszerű, pozitív gondolatokkal díszítette kislánya ceruzakészletét, hogy a gyermek az iskolában is mindig észben tartsa, mennyire szeretik.

Egy iskolai hitoktató, Lénárt Kitti büszkén mutatta be közösségi oldalán azt a ceruzakészletet, amelyet egy másodikos tanítványának édesanyja, Szikriszt Rita készített. Az anyuka kislánya iskolai írószereit motiváló feliratokkal díszítette: „Meg tudod csinálni!” „Ügyes vagy”, „Okos vagy” és ami a legfontosabb: „Nagyon szeretlek, édesem!”

Kép: csaladinet.hu

 

A dicséret a legjobb motivációs eszköz

A szakértők már évtizedek óta tudják, nem olyan régen azonban tudományos bizonyítást is nyert, hogy a dicséret sokkal erősebb motiváció, mint a büntetés. Amerikai kutatók kimutatták, hogy azok a gyerekek, akiket dicsérettel ösztönöznek, jobban teljesítenek, mint azok, akik a büntetéstől való félelmükben dolgoznak.

Mindezt a gyakorló szülők és pedagógusok már régóta sejtették. Néhány éve egy orosz pedagógus, Tatjana Ivanko módszere terjedt el futótűzként az interneten. A „zöld toll” módszer valójában pofonegyszerű elven alapszik: nem csak a hibákat jelöli pirossal, hanem a különösen szép megoldásokat is, ez utóbbiakat zölddel. Így a gyerek nem csak azt látja, hol kell még fejlődnie, hanem azt is, mikor dolgozott szépen. Ez pedig minden helyreigazításnál erősebben motiválja a további fejlődésre.

 

Forrás: csaladinet.hu

További programok »

FEL