Minden infó egy helyen - informális honlap indult turistáknak

2020. június 17. 17:24 | Sipos Gábor

Az elmúlt hónapok határzárjai után szinte az összes szomszédos ország megnyitja kapuit a turisták irányában is. Aki most választ külföldi turisztikai célpontot, annak jól jöhet a héten beindított informális honlap.

Az utazni vágyó a honlap címét begépelve eljuthat a következő hetek talán leglátogatottabb internetes turisztikai oldalára. Ezen az oldalon az érdeklődő hozzájuthat minden olyan információhoz, amelyet a kitűzött célország járványhelyzetéről, az aktuális intézkedésekről tudni érdemes. Az oldal információi az Európai Unió 24 nyelvén elérhetőek.

Ha a választott úticél Németország, akkor az utazni vágyó könnyedén meggyőzödhet arról, hogy átlépheti a határt, nem kell karanténba vonulnia, ha alapos indokkal indul útnak. A piktogramokat követve kiderül, hogy nyitva vannak az éttermek és ha a turista múzeumban szeretne menni, akkor azt is megteheti a másfél méteres védőtávolság betartásával.

- A különböző weboldalakon mindig különböző információkat látunk, itt viszont összeszedve és naprakészen látjuk, hogy melyik ország nyitott újra. Hol, mi a helyzet, hol van karantén kötelezettség. Nagyszerű, én nagyon jónak találom – mondta a Solemar Travel utazási tanácsadója, Pardi Ádám.

A honlapon gyakorlati információk találhatók az érvényes utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról.

- Sokan megijedtek a helyzettől, voltak lemondások, de azért a keménymag egy évben legalább néhányszor utazik, indulásra kész és arra vár, hogy indulhasson már. A kedv megvan, csak a feltételeknek és a körülményeknek kellene picit pozitívan alakulni – hangsúlyozta Nagyné Hegedűs Hajnalka irodavezető

Elindult egy magyar fejlesztésű honlap is. Ez kevesebb információval bír, de hasznos kiegészítésekkel szolgálhat a turisták számára. Utazás előtt érdemes felkeresni az utazasinfo.com webcímet is.

A szakemberek elmondták, hogy jelenleg Szlovákia, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Románia nyitott, azaz sem kiutazáskor, sem hazaérkezéskor nem kell karanténba vonulnia az utazóknak.

További programok »

Gazdaság

Idén is lehet pályázni a szociális alapú tüzelőtámogatásokra

A szociális tüzelőanyag program 2011 óta működik Magyarországon. A kormány 5 milliárd forintot biztosít az 5000 főnél kisebb települések számára. A nagyobb városokban saját hatáskörben igyekeznek segíteni, így Békéscsaba önkormányzata is saját finanszírozással támogatja az arra rászorulókat.
07:18
FEL