Minden csepp számít – A véradók napján Békéscsabán is várták az önkénteseket

2004 óta június 14-e a véradók világnapja, erre csütörtökön országszerte számos városban hívják fel a figyelmet. A békési megyeszékhelyen a Szeretlek Békéscsaba Egyesület közel két évtized alatt több, mint 6200 emberen segített már véradások szervezésével.

A véradó jelöltek az alkalmassági kérdőív kitöltése és a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása után már kényelembe is helyezhették magukat. Többen azzal a céllal érkeztek, hogy olyanok miatt nyújtsák karjukat, akiknek műtét miatt van szükségük vérutánpótlásra.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület 2000 májusától minden évben szervez hasonló akciókat. A civil szervezet elnöke hangsúlyozta: küldetésük, hogy minél többen értesüljenek a véradás fontosságáról, egyúttal azt kérte, hogy aki tud, ilyen formán maga is segítsen embertársain.

– Egy véradó három életet tud megmenteni. Azt gondolom, ez nem csak az életmentés miatt fontos, hanem azért is, mert így frissül a vér. A véradás rendkívül egészséges és nem szabad tőle félni – emelte ki Frankó AttilaAz elnök hozzátette: 18 év alatt csaknem 1000 liter vért gyűjtöttek, mellyel több mint 6200 emberen segítettek már.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,