Minden csepp számít: ötvenketten adtak vért

2020. szeptember 14. 17:48 | Csiffáry Zsuzsanna

Csökkent a vérkészlet hazánkban, emiatt az Országos Vérellátó Szolgálat csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket. Ezt a helyzetet addig tartják fenn, amíg ismét elég vér nem lesz az országban. A Szeretlek Békés Megye Egyesület elnöke, több támogató segítségével újra véradást szervezett Békéscsabán.

Országos vérhiány alakult ki az Magyarországon. A véradóállomások folyamatosan várják azokat, akik segítenének – például Békéscsabán is. A Szeretlek Békés Megye Egyesület a jelenlegi helyzeten igyekszik javítani, ezért szeptember 11-ére véradást szerveztek.

– Most voltam előszőr véradáson, szeretném motiválni a művésztársaimat arra, hogy ilyen módon is próbáljunk segíteni – nyilatkozta Pősze Anita író. 

A jelentkezők csak egészségügyi szűrővizsgálat után adhattak vért. A szakemberek szerint a véradásnak – amellett, hogy életeket menthet – jótékony egészségügyi hatása is van.

 

 

– Nagyon fontosnak tartom a véradást, mert így mindenféleképpen tudunk segíteni az embereknek. A nővéremmel kórházi dolgozóként közel kerültünk ezekhez a lehetőségekhez, és láttuk, hogy miért fontos. Ráadásul olyan vércsoporttal rendelkezem, ami bárkinek jó lehet – mondta Czifrák Anita

 

 

Frankó Attila, a Szeretlek Békés Megye Egyesület elnöke elmondta, hogy több mint 20 éve szervez véradásokat, továbbá közel 30 cég csatlakozott a legutóbbi véradáshoz is.

A mostani programon 52 véradó volt, így összesen 23,4 liter vér gyűlt össze.

 

 

 

 

További programok »

FEL