Mi kell a sikerhez?

2016. szeptember 10. 12:40 | behir.hu

A hazai kis- és középvállalkozások nem, vagy csak részben használnak digitális eszközöket. Az Európai Unióban utolsók vagyunk a vállalatirányítási és ügyfélkezelési rendszerek tekintetében. Ez komoly versenyhátrányt jelent a nemzetközi színtéren. Ezen kíván változtatni a Modern Vállalkozások Program.

Magyarország internetes kiépítettségben megelőzi az EU tagok nagy részét, viszont felhasználtságban már csak sereghajtónak számítunk. A Modern Vállalkozások Program célja, hogy a mikro-, kis és középvállalkozások megismerjék a tevékenységük sikerességéhez szükséges legújabb informatikai eszközöket és pályázati lehetőségeket.

Bartolák László, a Bartolák és Társai Irodatechnikai Kft. ügyvezetője szerint a papíralapú dokumentumaink áttranszformálódnak digitális, pdf vagy egyéb más dokumentumokká, amelyek nyilvánvalóan a digitális eszközökön küldhetők, illetve tárolhatók. Erre jelenthet megoldást az úgynevezett Multifunction Product, amely egy többfunkciós eszköz. Egyszerre számos feladatot tud ellátni az irodában, megkönnyítve ezzel a munkát.

Az információs napon a résztvevők a szállítókkal is közvetlenül találkozhattak.

Megfelelő technikai háttér, megfelelő kommunikációs eszközök hiányában minden vállalkozás félkarú óriás, még akkor is, ha jól prosperál. Nagyon sokat változott a világ és a technika. Ezeknek a vívmányoknak a mindennapos szolgálatba állításáról hallhattak előadásokat az érdeklődők.

A programsorozat hamarosan tovább folytatódik, amelyhez a Pest megyeiek kivételével bármelyik régió vállalkozása csatlakozhat

FEL