Informatika a vállalkozásokban - Digitális KKV Napot tartottak Gyulán

2018. december 8. 08:46 | Gyemendi Réka

Magyarországon az elmúlt négy évben 25 százalékkal nőtt az egyéni vállalkozók száma, így ma minden tizedik munkavállaló ebben a foglalkoztatási formában dolgozik. Számukra rendezték meg a Digitális KKV Napot Gyulán, mely rendezvény a Modern Vállalkozások Programjának része volt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közel két és fél éve szervezi a programsorozatot a területi kamarákon keresztül. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta: a rendezvény lehetőséget ad a vállalkozások számára, hogy a digitális-technikai hátterüket fejlesszék illetve bevezessék.

- Az emberek többsége magánemberként már nagyon régóta használja az internetet és mindent, ami ezzel kapcsolatos. Az interneten keresztül választunk szolgáltatókat, hívunk szerelőt, intézzük a dolgainkat, a nyaralásokat is online szervezzük, viszont a vállalkozásokban van bőven olyan hiány, amit pótolni kell - árulta el Vozár Márton. Hozzátette: inkább a nagyobb vállalatok élnek jobban az informatika adta lehetőségekkel, a mikro- és kis vállalkozások erős hátrányban vannak.

Ezt emelte ki Kirizs Tibor, az Értő kft. ügyvezetője is. Elmondta: az informatika az egyéni és a társas vállalkozások munkáját is nagymértékben gyorsítja, egyszerűsíti a munkafolyamatokat, lecsökken az adatok keresése, gyorsul az adatok feldolgozása és a tevékenységgel kapcsolatos adat-statisztikák előállítása, így legfőképpen munkaerőt lehet vele kiváltani.

 

További programok »

Gyula

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL