Mi a nagyobb probléma egy 40-es férfinél, ha őszül vagy, ha kopaszodik?

2019. november 12. 19:25 | Behir.hu

A címben szereplő kérdést tettük fel a békéscsabai Recskiné Bunzel Lívia fodrászmesternek.

Igazság szerint a férfiaknak a haj elvesztése sokkal nagyobb gondot okoz – mondja –, mint amikor viszonylag korán őszülni kezdenek. Ráadásul most a divat is ebbe az irányba fordult.

S hogy vajon a divatot ki/mi irányítja? – felvetésünkre elmondja: a fodrászok nem egyszer az utca emberén látják meg az új trendeket, amit lehet, hogy az ad hoc modell otthon a tükör előtt dúrt le… a szakember azonban mégis egy különleges formát lát benne, amelyet később továbbgondol.

Ma már a férfiaknál sem ciki a hajfestés – folytatja –, ráadásul nem kell egy jó fél órát, festékkel bepampucálva ülni a fodrászatban, hanem egy hajmosás keretén belül, ötperces hatóidővel egy úgynevezett árnyalót kapnak a hajra, amely a fehér szálakat sötétszürkévé varázsolja.

Hozzáteszi, ritka az olyan eset, amikor valaki huszonévesen őszül, ellenben akkoriban már nagyon sokan kezdik elveszteni a hajukat. Azonfelül jó néhány kopaszodó fiatalembernek remek az arcszőrzete, és ilyenkor egy jól elkészített szakállal öltöztetik őket. Bizony egy leborotvált, jó koponyaforma, egy jól megformázott szakállal nagyon ütős tud lenni.

Mindettől függetlenül, szerintem a nőknek még a mai napig tetszik a sármos férfiak őszülő halántéka – fűzi hozzá Recskiné Bunzel Lívia.

 

További programok »

FEL