Mezőmegyeren mulattak a nyugdíjasok

2016. február 8. 10:22 | Fekete Kata

Huszonegyedik alkalommal tartottak nyugdíjas bálat Békéscsabán, Mezőmegyeren. Évről évre többen jelennek meg a rendezvényen, amelyen hétvégén ott voltak Újkígyós, Magyarbánhegyes, Nagyszénás, Gerla, Mezőhegyes, Kétsoprony nyugdíjas klubjai is. Így hamar megtelt a művelődési ház nagyterme. A rendezvény nyitásaként Hricsovinyi Józsefné klubvezető köszöntötte a nyugdíjasokat, valamint Szarvas Péter polgármestert, Hanó Miklós alpolgármestert, Bíró Jánost,  az Északi- és Keleti Városrészi Településrészi Önkormányzat elnökét, és önkormányzati képviselőt. Hanó Miklós alpolgármestert még tortával is meglepték, mert aznap ünnepelte a születésnapját.

A rendezvény következő eseménye, meglepetése a Nagyszénási Nyugdíjasklub produkciója volt, akik a JOKER zenekar vidám játékával alátámasztva, minden időskori láb- és derékfájásról elfeledkezve, egy szenzációs kacsatánccal és egy humoros jelenettel lepték meg a közönséget. S, hogy mi mindent tud még egy nyugdíjas produkálni? A táncos lábú csapat itt még mindig nem állt meg. „Tegyünk még rá egy lapáttal a jókedvre” - mondták, és a fekete-piros-fehér színektől és fodroktól pompázó jelmezükben fergeteges kánkánt mutattak be.

A formációra igen nagy gondot fordíthatott a „koreográfus” mert minden volt itt, amit elvárhattunk. Persze humoros ötleteik kifogyhatatlannak bizonyultak. A közönség roppant hálásan, kacagva, mosolyogva, vidáman figyelte, és végig vastapssal kísérte a műsort.
A rendezvény jó hangulatát a szervezők és a produkciót vállalók igen jól megalapozták. Nem lehetett panasz az ebédre sem. Köszönet a mezőmegyerieknek, s mindazoknak, akik a rendezvény ilyen színvonalú megjelenésében valamiképp is közreműködtek.

Forrás: Bíró János képviselő, Varnyú Mária

FEL