Mezőmegyer történetének egyik legnagyobb futballsikerét aratták - galériával

2021. június 21. 14:52 | Hidvégi Dávid

A Mezőmegyeri SE vasárnap este hazai pályán 4–1-re győzött az Elek USE ellen a Megye II/B osztály zárónapján, amellyel bebiztosította a bajnoki címet és a feljutást. Az együttes a 2007-es újra alakulása óta másodjára nyert aranyérmet.

1948 és 1977 között folyamatosan volt csapata Mezőmegyernek, az '50-es években a negyedosztályt is megjárta. Az egykori község 1973 óta Békéscsaba városrésze, így amikor volt futball, akkor is a legkisebb együttesnek számított a megyeszékhelyen. A csapat a megszűnése után a 2007/2008-as szezonban indult először a Megye III-ban, amelynek „B” csoportját 2011-ben meg is nyerte. A klub ekkor nem vállalta a magasabb osztályt, így egészen 2017 nyaráig a legalacsonyabb osztályban szerepelt.

A narancssárga-fekete mezes együttes a 2017/18-as szezon óta a megyei másodosztályban szerepelt, amelyet ekkor még két csoportra, egy északira és egy délire osztottak. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága a 2019/20-as szezonban az erőviszonyok alapján osztotta ketté a második vonalat, így a megyeriek a „B” csoportba kerültek. A gárda a 2020/21-es szezonban hatalmas sikert aratva megnyerte a bajnokságot, így jövőre az „A” csoportban folytathatja. Mérlege huszonhat győzelem, két döntetlen és két vereség, valamint az ezért járó 80 pont, a második helyen a Végegyházi SE végzett egyetlen egységgel lemaradva. A Mezőmegyer SE sikerét, a klub elnöke és egyben aktív játékosa, Frisnyicz Pál értékelte a behir.hu-nak a díjkiosztó után.

 

– Hogyan értékeli az idei szezont?

– Erről a szezonról szerintem nem kell sokat mondanom, bajnokok lettünk, ami önmagáért beszél. Nem volt egyszerű, mivel az utolsó meccsen dőlt el a győzelmünk. Tudtuk, hogy a Végegyháza nem fog bukni, így mindenképpen győznünk kellett. Behúztuk az aranyérmet és az ezért járó kupát. Nagyon nagy köszönet a csapatnak. Nem volt egyszerű, hiszen hosszú volt az év, egy csapatnak végig elöl lenni nem könnyű dolog.

 

– Alulról indult a klub, összeségében hogyan látja ezt az utat?

– Így, hogy felkerültünk a Megye II/A-ba még össze kell ülnöm a stábbal, a vezetőséggel és a csapattal. Még nem tudjuk, kik jönnek és kik maradnak, ez még az örömről szól. A klub történetében másodjára lett bajnok, igaz először még a Megye III-ban. Megyer történelmének egyik legnagyobb sikere, hogy a Megye II-ben is bajnokok lettünk. Mindenki jól érzi magát itt, egy szép kis komplexumot hoztunk létre az önkormányzat és a szponzorok segítségével. Örülünk, hogy ennyien segítik és szeretik a sportot, valamint támogatnak minket.

 

– Nagyon jó a hangulat Megyeren, vajon mi lenne akkor, ha stabil Megye II-es csapata lenne a városrésznek?

– Jó lenne, de pillanatnyi gondunk, hogy van pár idősebb játékosunk, aki még nem döntött a jövőről. Azon vagyunk, hogy fiatalítsunk. Két ifi játékosunk is kapott érmet, sajnos az egyikőjük térdsérülés miatt kórházban van, így nem lehetett ma velünk. Próbáljuk beépíteni őket, de nagyon nehéz fiatalítani, hiszen nem mindenki akar futballozni.

 

– Hogy áll az utánpótlás? Békéscsabán jellemző, hogy a labdarúgó akadémia leigazolja a játékosok nagy részét.

– Igen, én mindig azt szoktam mondani, hogy a számok alapján mi vagyunk az utolsó helyen. Ugye van az Előre, az UFC, a Jamina, a MÁV és utoljára maradunk mi. Egyre nehezebben akarnak idejönni a fiatalok, hiszen minden gyerek, minden szülő szeretné, ha magasabb, akár profi szinten focizna a gyermeke. Próbálunk amatőr szinten profi hátteret teremteni, az edzőinkkel mindent megvalósítani és megadni a gyerekeknek. Küzdünk a fiatalokért, hiszen ők jelentik a jövőt. Egy U19-es csapatunk működik már 8-9 éve. Nem egyszerű feladat, de nem adjuk fel.

 

Galéria

 

További programok »

FEL