Mezőberény Város Díszpolgára címet kapott dr. Varga Sándor szívsebész

2021. augusztus 20. 21:06 | behir

Dr. Varga Sándor szívsebész augusztus 20-án, az ünnepi testületi ülésen vehette át az elismerést.

Dr. Varga Sándor általános iskolai tanulmányait a II. Számú Általános Iskolában, Dinya Imréné majd Rajnai Márton osztályában, középiskolai tanulmányait a Petőfi Sándor Német-Magyar Kéttannyelvű Gimnáziumban végezte, ahol a további tanulmányok, valamint az orvosi pálya eléréséhez szükséges alapképzettséget és kompetenciákat szerezte meg. Érdeklődéssel vett részt Hanó Pálné, majd Dütsch Zsoltné és Székely Erzsébet vezette foglalkozásokon. Általános orvosi diplomáját cum laude minősítéssel 2002-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetemen. 
Varga Sándor ma már a Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Belgyógyászati Klinika, Szívsebészeti Osztály kollektívájának tagja, jelenleg egyetemi adjunktusi beosztásban. Annak a kollektívának, amelyről elmondható, hogy hiába hazánk talán még mindig legkisebb szívsebészeti osztálya, mégis több szempontból egyedülálló: felnőttet és csecsemőt egyaránt operálnak, van homograft laboratóriumuk, és az országban a második legmagasabb éves műtétszámmal is kitűnnek a szívsebészetek közül. 2010-ben. kiválóan megfelelt eredménnyel szívsebészet szakvizsgát tett. A szerzett szívbetegségek sebészete mellett a veleszületett szívfejlődési rendellenességek sebészete is szakterülete, mely miatt többször vett részt külföldi tanulmányúton.
Varga Sándor Ph.D. fokozatát 2019-ben (a Szegedi Tudományegyetem, Multidiszciplináris Orvostudományok Doktori Iskoláján) szerezte meg summa cum laude minősítéssel.
Tagja a Magyar Szívsebészeti Társaságnak és a Magyar Kardiológiai Társaságnak. Az egyetemi oktatásban magyar és angol nyelven vesz részt. Magyar és angol hallgatók diplomamunkájának illetve tudományos diákköri témavezetője.
Személyiségére az önzetlenség, a szerénység jellemző, melyek olyan példaértékű emberi értékek, melyek egyre inkább kikopnak a mai rohanó világunkban. Tevékenységét pályára kerülése óta a betegek iránti odaadás, türelem jellemzi. Munkáját lelkiismeretesen, a betegek érdekeit figyelembe véve végzi a gyógyítási folyamatban. Közvetlen személyisége szeretetet és tiszteletet vált ki a betegekből. Határozottsága, szakmai elhivatottsága, alázata pedig komoly mértékben segíti a szívsebészet területén elért eredményeit.
Orvosként, szívsebészként sem felejtette el Mezőberényt, családjával, feleségével, gyermekeivel szívesen látogat haza, tölti ott szabadidejét. Gyermekkori, fiatalkori emlékei ide kötik és büszke mezőberényiségére. Családja, barátai, a városlakói pedig büszkék az orvosra, a szívsebészre, dr. Varga Sándorra.
Az egészségügy területen elért kiemelkedően jelentős munkájáért, országos és megyei viszonylatban szerzett elismeréséért, emberi magatartása, valamint Mezőberény jó hírnevének öregbítése okán Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete a város lakóinak tisztelete és nagyrabecsülése kifejezéseként „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott dr. Varga Sándornak.
 
Forrás: Mezőberény Város Önkormányzata

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL