Mézeskalács illatú koncert a gyulai Vigadóban

2019. december 22. 09:22 | Sipos Gábor

Teltházas koncertet adott a Gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kórus a gyulai Vigadóban szombaton. Az ünnepi esten stílszerűen a karácsonyhoz köthető dalok csendültek fel és nem maradt el az örömzene sem, a kórustagok a közönséggel együtt énekelték el a Csendes éj című dalt, miközben mézeskalácsot kaptak a nézők.

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően az idei évben is megtartotta karácsonyi koncertjét a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar. A repertoáron a klasszikus karácsonyi dalok átiratait hallgathatta meg a közönség és hangolódhatott az ünnepekre.

– Ez a koncert sokkal másabb, mint más ilyen rendezvény, hiszen mindent mi készítünk el a díszítéstől a mézeskalácsig. A bemondó sem hivatásos, hanem közülünk kerül ki – hangsúlyozta mosolyogva Gróza Anna, a vegyeskar egyesületi elnöke.

A közel kétórás koncerten Kodály, Liszt, Verdi és Mendelsson műveiből is hallhattak a jelenlévők.

– Olyanok is eljönnek a karácsonyi koncertre, akik nem sűrűn járnak koncertre. Igyekszünk lelkileg is hangolódni a karácsonyra, kicsit lecsendesedni a nagy karácsony előtti rohanásban és próbáljuk az ünnepre irányítani a figyelmet, nem csak a vendégekét, de a miénket is – mondta a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, Perlaki Attila.

A karácsonyi koncerten a több mint 30 tagú vegyeskart az Alföld Quartet kísérte, szólót Tokai Ágnes énekelt.

További programok »

FEL