MEVZA négyes döntő Békéscsabán – Baran Ádám: Élni kell a lehetőséggel!

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnyerte a MEVZA Cup Final Four, azaz a Közép Európai Kupa négyes döntőjének rendezési jogát. A négyes döntő március 10–11-én lesz Békéscsabán, a városi sportcsarnokban. Mint azt Baran Ádám, a BRSE elnöke elmondta, mindez hatalmas sportdiplomáciai siker, hiszen Csehország, Szlovénia és Horvátország legjobb csapatai ellen védhetik meg tavaly elnyert címüket a röplabdás lányok.

 

– Kikkel kellett megküzdeni a rendezésért?

 

– A négyes döntő megrendezése jelentős sportdiplomáciai siker, nemcsak a klubnak és Békéscsabának, hanem az országnak és a magyar röplabdázásnak is. A legtöbb esetben európai fővárosok versengenek a rendezés jogáért. Tavaly például Zágráb lobbi-ereje döntött. Információink szerint a női négyes döntő tekintetében idén Maribor volt az egyik legfőbb vetélytársunk, a szlovén városban már több alakalommal volt hasonló nagy volumenű nemzetközi esemény.

 

– Mekkora munkát igényelt a pályázat beadása, illetve a rendezvény előkészítése?

 

– Már tavaly is jelentős energiákat mozgósítottunk, hogy Békéscsaba legyen a négyes döntő házigazdája. Széles körben azt a visszajelzést kaptuk a nemzetközi sportdiplomáciából, hogy a legjobb projektet mi adtuk be, végül mégsem kaptuk meg a rendezés jogát. Mindez nem szegte a kedvünket, hanem megsokszorozta az energiáinkat. Még több munkát fektettünk bele, és a tavalyinál még ütőképesebb pályázatot alkottunk. Végig hittünk benne, hogy most siker koronázza az erőfeszítéseinket, s ezért rengeteget tettünk. Jómagam több alkalommal tárgyaltam Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban, illetve a nemzetközi kupamérkőzéseinkre érkező funkcionáriusoknak is prezentáltuk az elképzeléseinket. Nagy örömmel fogadtuk a döntést, hiszen a szezon előtt célként fogalmaztuk meg mindezt.

 

– Hogyan kell elképzelni a következő pár napot? Hány vendég érkezik?

 

– Hetek óta dolgozunk, hiszen nemcsak három külföldi csapat érkezik stábbal, hanem szerte az országból és Európából jönnek sportvezetők, menedzserek, vendégek, szurkolók. Hatalmas az igény, mi pedig szeretnénk a legmagasabb szinten teljesíteni. Minden idők legnívósabb MEVZA négyes döntőjének megrendezése a cél.

 

– Hova lehet elhelyezni ezt a tornát? Mikor rendezett magyar klub hasonlót?

 

– A klub első alkalommal rendez ilyen jellegű nemzetközi tornát, tehát sporttörténelmi pillanat lesz. Az elmúlt évtizedben, a magyar röplabdasportban egyetlen klub sem adott helyszínt ilyen volumenű eseménynek. Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) is kiemelt figyelmet fordít a négyes döntőre, a klub immár markáns szereplője a régió, illetve a kontinens röplabdázásának. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar röplabdázás zászlóshajójaként visszük a sportág és Békéscsaba jó hírét, határon innen és túl.

 

– Mik a célkitűzések a következő hétvégére?

 

– Nagy várakozással tekintünk a Final Four elé. A csapat kitörő örömmel fogadta a hazai rendezés hírét, hiszen hazai környezetben, szimpatizánsaink előtt szállunk harcba a címvédésért. Nem titkolt célunk a győzelem, ezen dolgozunk. Képesnek tartom az együttest erre! Hosszú utat jártunk be, sok nehézséggel kellett megküzdenünk, de most ott állunk az álmaink kapujában. Élni kell és élni is fogunk a lehetőséggel!

 

Az esemény hivatalos megnevezése: “Volkswagen MEVZA Cup Final Four 2018”. A rendezvényrő további információk a www.brse.hu/mevza oldalon olvashatók. Jegyek elővételben a www.tixa.hu/brse oldalon válthatók.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,