Mester és tanítványa

2016. január 22. 10:03 | behir.hu

Bábok, festmények, nyomatok. 2016-ban elindult a vasutas művelődési házban a ,,Mester és tanítványa” sorozat, melynek első kiállítói a békéscsabai Vadászné Ablonczy Emőke és egykori diákja, Domokos Barbara.

A ,,mi ketten” című kiállítás megnyitóját cselló és szaxofon kísérte. A vasutas művelődési ház aulája megtelt művészetkedvelőkkel, akik érdeklődéssel nézték végig Vadászné Ablonczy Emőke és egykori diákja, Domokos Barbara munkáit. Vadászné Ablonczy Emőke főleg madármotívumokat alkot, melyeket finom vonások és színek jellemzik. A művész szerint az a legfontosabb a tanításban, hogy ne csak a technikai tudását adja át a növendékeknek.

Domonkos Barbara már egészen kiskorától foglalkozik a művészettel, amiben a családja is támogatja. Számos bábot elkészített már, de mostanában a festészet felé hajlik, hiszen szerinte így tudja az érzéseit a leginkább kifejezni. A látványtervező nagyon hálás a tanárának, hiszen rengeteg dolgot tanult tőle.

A vasutas művelődési házban a ,,mester és tanítványa” sorozat első kiállítóinak munkáit tekinthetik meg, de az intézményben még számos egyedi alkotást csodálhatnak meg a látogatók ebben az évben.

A tárlat 2016. február 16-ig tekinthető meg a vasutas művelődési ház aulájában.

 

További programok »

FEL