Meseházi Gyermeknap kettőtől-ötig

2023. június 5. 16:38 | Such Tamás

A legideálisabb időpontban, délután kettőtől-ötig tartott vasárnap a gyermeknap a békéscsabai Meseházban. Az egymásba érő játszóházakban való kreatívkodások mellett finom falatok és nemes italok táplálták az érkezőket. A rendezvény csimborasszója a csabai Pupa Trupa zenekar hangversenye volt.

Elfogultság nélkül mondom – tudom, gyanús, ha egy beszámoló így kezdődik –, egy ilyen programhoz nemcsak az időpont, de a helyszín is tökéletes, hiszen Schéner Mihály legautentikusabb játszóterénél nem is lehetne klasszabb helyszín, mint a Meseház udvara.

 

Galéria

 

Az egyik színtéren a Schéner100 játszóházban bábkészítés, a másikon az Alkoss, ne halmozz! játszóházban erdei gomba varrása zajlott. A muzikális lelkeknek azonban hangszersimogató játszóházat üzemeltetett a teljes hangszerarzenállával felálló, a Sepsiszentgyörgyről érkezett Ségercz Ferenc népzenész. (Feri még az előző napi meseházi koncertjükből lopta át a svungot, amelyet először a gyerekeknél, később néhány nóta erejéig vendégként a Pupában is kamatoztatott.)

Míg a Mese-kamrában a hamuban sült pogácsa és a meseházi citromfű tea készült, addigra már a zenekar is javában hangolt. És bummm! Beindult a móka. A virtuális deszkák előtt valakik széken ülve (néhányan már jóval a kezdés előtt lefoglalták a legjobb helyeket), más állva, futva, ugrálva és repülve lejtette át az ór(i)ás műsort.

És hipp-hopp öt óra lett.
Mindenki el. A gombák hazamentek.
Végül Pálinkás Tomi bezárta a vaskaput.

 

Meseházi gyermeknap – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

További programok »

FEL