Mérnök nap a Phaedrában

2015. november 7. 10:15 | Mikóczy Erika

A rendezvényt Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott a Békés megyei közgyűlés elnöke, Zalai Mihály és Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter. A kormányhivatalt dr. Burai Mihály a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezető helyettese képviselte. A Magyar Mérnöki Kamara elnökének Barsiné Pataky Etelkának üdvözletét Rónay István, a kamara elnöke tolmácsolta.

A szakmai előadások fő irányvonala idén a vasútberuházásra, valamint az Orosházi úti felüljáró és a repülőhíd építésének érdekességeire irányult. Előadást tartott Vingelmann Szabolcs a Swietelsky Vasúttechnika Kft. képviseletében a vasútállomás átépítéséről, Czaga Róbert a Közgép Zrt. képviseletében pedig az Orosházi úti és Ihász utcai felüljáró tervezéséről és kivitelezési munkáiról. Brassay István, a Strabag Vasútépítő Kft. képviseletében a Szerdahelyi úti aluljáró és a vasúti pálya átépítésének érdekességeit vázolta fel.

Ezt követően Nagy József, a díjtanács vezetője ismertette, hogy 2015. évben Benedicty Gyula okleveles építészmérnöknek ítélték oda a Dr. Cserei Pál Díjat. Az ünnepség résztvevői egyperces néma felállással emlékeztek a kamara elhunyt elnökére, dr. Cserei Pálra.

Rung Attila alelnök elmondta, hogy az emlékplakettet idén Varga Zsolt okleveles építőmérnök kapta. Elismerő oklevélben részesült Bíró Zsolt építőmérnök, Gulyás Gábor Béla mezőgazdasági energiagazdálkodási szak-üzemmérnök és dr. Molnárné Baráth Ildikó titkársági ügyintéző.

Az ünnepségen pohárköszöntőt mondott Buzás Zoltán elnök és Vantara Gyula országgyűlési képviselő is.
 

FEL